Televisió de Badalona celebra els seus primers 20 anys d’emissió

0
481

La comunicació local de Badalona està d’aniversari, aquest divendres 14 de febrer, amb la celebració dels 20 anys de Televisió de Badalona, com a canal municipal. A la ciutat, fa gairebé 40 anys, ja va tenir un primer intent de televisió local. L’any 1982, va haver-hi la primera emissió experimental, però finalment es van clausurar les emissions. Tres anys més tard, apareixia Videovisió, un projecte dels joves del Centre Cívic de Dalt la Vila i que va esdevenir en Badiu Televisió. Amb 6 anys de continuïtat, la marca Badiu derivaria al nom comercial de Canal 51. Aquesta televisió va establir sinergies amb Ràdio Ciutat de Badalona l’any 1996, quan l’Ajuntament va comprar el canal. Però no seria fins a l’any 2000 que Badalona gaudiria de nou de la televisió en actiu, sota el nom de Televisió de Badalona. Era el 14 de febrer quan començaven les emissions oficials. D’un informatiu diari local, es va passar a emetre més programació pròpia, com espais esportius, debats, entrevistes, curtmetratges o culturals. 20 anys després, la Televisió de Badalona forma part de la identitat de la ciutat, amb més llums que ombres. Hem de recordar que l’any 2012, amb el govern del PP i l’esclat de la crisi econòmica, la televisió local va estar a punt de desaparèixer, com va passar amb diverses televisions locals, i l’empresa municipal de comunicació tirava endavant un expedient de regulació, que deixava sense feina una vintena de persones. Tot i aquest entrebanc, la televisió local ha emès cada dia, des de fa 20 anys, de manera ininterrompuda, i els informatius segueixen sent el principal referent.

Emetre en HD, proper repte important de la televisió local

La celebració d’aquest aniversari, 20 anys d’emissió, serviran a Televisió de Badalona per marcar-se alguns reptes propers. El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta i Balsells, explica al TOT que ara mateix s’està treballant en proper emetre en HD, alta definició, a través de la TDT. L’actual llei contempla que totes les cadenes hauran d’emetre en aquest format, abans del 31 de gener de l’any 2022. Viñeta assegura que han rebut el compromís de l’Ajuntament, tant del govern com de l’oposició, d’aconseguir la inversió necessària per poder emetre en aquest sistema. El conseller delegat creu que el panorama audiovisual està canviant i que la televisió va cap a una multiplataforma de continguts.

Digitalitzaran tot l’arxiu de la televisió local

Aquest divendres, tot just quan Televisió de Badalona compleix 20 anys, serà presentat un conveni per digitalitzar el seu arxiu històric d’imatges amb l’empresa Videolab. El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, explica que la ciutat no podia deixar perdre aquest arxiu, el més important que té Badalona dels darrers 20 anys. Això garantirà la conservació de les imatges en el futur i la seva adaptació per a ser reproduït mitjançant les noves tecnologies de la comunicació. Viñeta ha assegurat que tothom podrà tenir accés a l’arxiu d’imatges i alhora poder comercialitzar les imatges.

Un any per celebrar aquests 20 anys

La televisió local ha preparat un seguit d’actes per celebrar aquest aniversari. El primer acte serà aquest dilluns, 17 de febrer, amb un programa especial que s’emetrà en directe des de la plaça Trafalgar, de 18h a 20h. A més, durant l’any s’emetran programes especials des dels sis districtes de la ciutat.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom