Disseny de cuines: materials

0
7555

Cada vegada surten al mercat més materials que ofereixen noves possibilitats.

Però, quins són

els més convenients?

• Materials per als mobles

Es recomanen els materials “atemporals”, que no passin de moda en dos dies. Hi ha una infinitat de materials contraxapats de totes les fustes possibles i fòrmiques de tots els colors. Opteu per les d’alta brillantor, les mat donen un aspecte molt pobre i són més difícils de netejar. Si combineu dos colors mai alterneu les portes. Deixeu la part de dalt d’un color i la de baix en un altre, en tot cas.

• Materials per a enrajolats. Reserveu-los només per a la part de cocció. Les peces grans i el color haurien d’anar en funció del moble i el taulell escollits.

• Materials per a taulells

Un món de possibilitats que depèn en gran mida del vostre pressupost, però també de la placa de cocció escollida: no és aconsellable, per exemple, un taulell sintètic si decidiu cuinar amb gas, no resisteixen la calor.

• Materials per a terres

Ni molt clars (qualsevol trepitjada es veurà), ni molt foscos (qualsevol molla de pa o pols també es veurà)… Així que millor una cosa intermitja. Aposteu per peces grans.

Com escollir les aixetes

Escollir les aixetes per a la nostra cuina pot ser una missió una mica complicada si tenim en compte que no existeix un sol model. Bàsicament existeixen aixetes de cuina que són d’un o dos comandaments, i amb una, dues o tres peces, però a més podem trobar-les fixades a la paret, o en el taulell de la pica. Abans de començar a escollir una aixeta que potser ens agradi molt, perquè és molt moderna i de fàcil instal·lació, haurem de saber quin tipus d’aixeta és la que millor combina amb l’estil de la nostra cuina. Si teniu una cuina minimalista, o que sigui molt moderna i a més estigui per estrenar, podreu decantar-vos per qualsevol de les aixetes d’últim disseny que podem trobar actualment en el mercat i entre les seves característiques podem trobar-nos amb models que fins i tot tenen un sensor que permet que s’obri i tanqui amb només apropar o allunyar les mans. O que tinguin tot tipus de materials com, per exemple, vidre. Si teniu una cuina tradicional o d’estil una mica rústica, podeu optar per aquelles aixetes d’un o dos comandaments i que acostumen a ser brillants amb un acabat cromat. També les podeu trobar en bronze (un estil o material ideal per a les cuines vintage o rústiques).

El més nou en plats de dutxa

Els nous plats de dutxa fabricats amb resines minerals i Gel Coat sanitari tenen l’avantatge dels ceràmics en resistència i la versatilitat dels acrílics en el seu disseny.

• Dissenys: la tendència és als models extraplans, bonics i més fàcils de netejar. Entre els dissenys, el que imita la pissarra destaca per la seva originalitat.

• Higiene: el Gel Coat  sanitari és un acabat que porta un tractament antigèrmens, la qual cosa garanteix que el plat gaudeixi de major higiene.

• Durabilitat: el material està compost per resines minerals acolorides formades per minerals com el sílex, el quars o la dolomita. A aquesta capa de resines se li afegeix una de Gel Coat , un material que s’utilitza per donar acabats d’alta qualitat i resistència a superfícies de fibra reforçada.

• Impermeabilitat: els plats de dutxa de resines minerals i Gel Coat  són extremadament impermeables.

• Resistència al ratllat i neteja: tenen alta resistència al ratllat, els raigs ultraviolats i els gèrmens, així com als productes químics. Es netegen fàcilment i podeu utilitzar diferents productes.

• Tractament antilliscant: els plats de dutxa porten un tractament antilliscant que assegura que es poden utilitzar amb total seguretat.

La certificació energètica

El certificat energètic és un document on es descriu com d’eficaç és un immoble en consum d’energia. Per determinar la qualificació energètica d’un habitatge es concedeix una etiqueta que designada l’habitatge amb les lletres “A”, “B”, “C” … fins a la lletra “G”, sent la “A” la qualificació corresponent als immobles més eficients i la “G” la dels menys eficients. Des de l’1 de juny del 2013 és obligatori que els propietaris facilitin als compradors o llogaters l’etiqueta energètica de l’habitatge, un adhesiu com el dels electrodomèstics, en el qual s’especifica el grau d’eficiència energètica de la casa, és a dir, quanta energia consumeix per abastar el grau de confort necessari.

Quina validesa té el certificat?

El període de validesa del certificat és de 10 anys, transcorreguts els quals serà precís renovar-lo.

Quin és el procediment?

El propietari ha de contractar els serveis d’un tècnic competent (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer o enginyer tècnic). El professional ha de personar-se en l’habitatge i prendre totes les dades necessàries:

• Aixecament volumètric de l’habitatge, elaborant plànols a escala en planta i alçat sobre els quals realitzar els corresponents mesuraments.

• Estudi de les façanes, sostres i terres, tant de la seva gruixària com de la seva composició.

• Estudi de les fusteries exteriors.

• Característiques dels equips de calefacció, d’aire condicionat i de producció d’aigua calenta sanitària.

Una vegada elaborat l’informe, el tècnic ens farà entrega del mateix. El següent pas és registrar-ho en l’organisme habilitat per a tals efectes de la Comunitat Autònoma corresponent, que avaluarà l’informe. Si és correcte, expedirà l’etiqueta.

El propietari ja disposa de l’etiqueta oficial i podrà incorporar-la en els anuncis de venda o lloguer de l’immoble.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom