El carrer Marina de Montgat serà un “carrer amable”

0
2043

Projecte de reurbanització del carrer Marina, a Montgat, des de la connexió amb la sortida de l’autopista C31 fins al límit del terme municipal amb Badalona. L’objectiu principal és pacificar aquesta via, prioritzant l’espai destinat a vianants i permetent el pas de la bicicleta al llarg de tot el carrer, d’una manera segura, ajustant la velocitat màxima permesa en tot l’àmbit a 30 km/h. Aquesta pacificació generarà una plataforma única davant de l’estació de Montgat i la plaça de les Mallorquines. La transformació prevista inclourà la continuïtat del paviment per eliminar barreres arquitectòniques, així com l’ampliació de la vorera a la banda sud, al costat Badalona de l’estació de rodalies de Montgat, per crear un espai més accessible i agradable per als vianants.

 

Verdor i protecció solar

Amb la finalitat de millorar el confort del carrer i proporcionar protecció solar, s’ha projectat una plantació d’arbres ‘Sophora japonica Regent’ a tocar de l’estació de rodalies. A més, en la zona de la vorera ampliada del costat Badalona, es col·locaran parterres lineals que recullen la plantació de palmeres existents, creant espais d’estar i reserves per facilitar el manteniment de la il·luminació.

La incorporació d’aquesta vegetació contribueix, de retruc, a desdibuixar el caràcter de la via existent (NII) per obtenir una via de caràcter pacificat en la qual el vianant té major prioritat.

 

L’estacionament i la il·luminació, també amb canvis

Pel que fa a l’aparcament situat al costat Masnou de l’estació de rodalies, i per tal d’aconseguir una continuïtat per als vianants sobre la vorera “mar”, s’ha pres la decisió de retirar la protecció viària per permetre l’aparcament des del carrer Marina. Aquesta mesura no només optimitza l’espai, sinó que també crea una franja guanyada per a vianants, ciclistes i fins i tot com a possible espai per a esdeveniments. Acompanyant aquest canvi, se substituiran els fanals existents per altres de major altura i projectors més eficients amb il·luminació LED, millorant les condicions lumíniques de tot l’espai.

Pel que fa al còmput total de places d’estacionament, es produeix un equilibri respecte de l’estat actual amb una redistribució per tal d’assegurar l’accessibilitat dels vianants al llarg de tot el carrer.

Amb la pacificació del carrer, l’increment de zones verdes i una millora substancial en les infraestructures, la transformació del carrer Marina no només representarà una millora estètica, sinó que també tindrà un impacte positiu en la vida quotidiana de totes les persones que resideixen a la zona.

Aquesta renovació urbana proporcionarà un entorn més agradable i segur, fomentant la convivència i el benestar del veïnat.

Aquesta actuació, que tindrà un cost de 683.747,89 euros, serà finançada conjuntament per l’Ajuntament de Montgat i el Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en una clara aposta per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Tot i que l’obra no ha estat licitada, s’estima un temps d’execució de sis mesos, amb l’inici previst un cop finalitzat l’estiu, després de l’aprovació del projecte i la corresponent licitació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom