Juan Magán: “Em sento orgullós de poder abanderar Badalona al voltant del món”

0
4386

Magán és un DJ i cantant badaloní d’èxit internacional, ha estat nominat sis vegades al Latin Grammy, i sis més als Latin Music Awards de Billboard, entre d’altres. Enguany ha tornat a Badalona just 10 anys després del seu primer concert a la ciutat per oferir un espectacle durant la Nit de la Cremada del Dimoni. L’artista més mediàtic de la ciutat actuarà al passeig Marítim, un marc incomparable en una nit ben especial. Hores abans del concert, va rebre en mans de l’alcalde Rubén Guijarro la Venus de Badalona. Des del TOT Badalona vam poder aprofitar per parlar amb ell perquè ens expliques la seva relació amb la ciutat i com encarava el concert d’aquella nit màgica en la qual va acabar aglutinant més de 50.000 persones.

Què sents al rebre de la teva ciutat la Venus de Badalona?
Sento molt orgull d’haver nascut i crescut aquí. He pogut abanderar Badalona al voltant del món i em sento orgullós d’haver-ho fet de cor, sense perseguir cap mena de reconeixement. Jo sentia realment que portava la meva ciutat a tots llocs i quan m’han donat la Venus m’han entrat ganes de plorar. Bé, realment he plorat, però no s’han notat gaire.

El primer concert de Juan Magán amb entrada gratuïta. Com encares el concert d’avui a Badalona?
Serà brutal. Jo em considero un DJ, interpreto les meves cançons. Els DJ’s transmetem energia positiva, volem que la gent ho passi bé. Després d’aquell concert, ara fa 10 anys, sé que molta gent estava esperant que tornés. Crec que serà apoteòsic. Estic boig per fer-ho. A més, el que ha fet l’Ajuntament és increïble. No sols perquè hagi pogut venir jo, sinó també pels equips tècnics i tot el que s’ha de fer perquè això succeeixi i que pugui gaudir el poble de forma gratuïta. Es donen totes les circumstàncies i tots els ingredients perquè això d’avui sigui una festa per a recordar sempre.
Quins llocs visites quan vens a Badalona?
Sempre vaig a un barber que està al barri de Sant Roc i després quan surto intento anar mig d’amagat al Frankfurt del carrer de Mar o al que hi ha al costat del Pavelló Olímpic. Després, abans d’anar-me’n, pujo amb el cotxe per Coll i Pujol, fins a Àngel Guimerà, per a veure el meu carrer i el meu barri i marxo. Moltes vegades ni baixo del cotxe. Avui en dia ja gairebé no conec gent aquí, els meus amics van anar a viure a altres llocs. Igualment, m’agrada fer sempre aquest petit recorregut per recordar coses.
Quina diferència hi ha entre el Juan Magán d’avui i el de fa 10 anys, quan vas fer el teu primer concert a Badalona?
Soc una persona més madura que veu la vida d’una altra manera i que fa les coses d’una forma més adulta. Però, d’altra banda, crec que l’energia és la mateixa, no he canviat. Soc una persona molt positiva, amb molta energia. Tinc ganes de fer coses cada dia i aquesta actitud no canvia mai. Aquesta és la meva actitud davant la vida i quan em poso en un escenari es nota. Artísticament ningú notarà canvis, perquè continuo sent la mateixa persona.
Quins són els teus objectius en el futur? Què et queda per fer?
No soc una persona de tenir objectius a llarg termini. M’agrada anar treballant i complir metes de mica en mica. Em trobo en un moment de la meva vida que l’únic objectiu a llarg termini és la meva família i tracto de continuar treballant com una formigueta per a donar als meus fills un camí una mica més fàcil per al dia de demà. Abans treballava volent convertir-me en un artista mainstream per a arribar a tothom i aconseguir més reproduccions. Ara pretenc mantenir a aquesta gent que li agrada la meva música, la meva vibra i el meu rotllo.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom