En marxa la vacunació de la grip a l’Atenció Primària de Badalona

0
1934

Ja s’ha posat en marxa la campanya de vacunació de la grip. La campanya durarà fins a finals d’any, per vacunar de manera esglaonada a totes les persones per a les quals està indicada la vacunació, abans que la grip arribi al seu llindar epidèmic. Està previst que la campanya de vacunació s’allargui fins al 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic. La població que ho requereixi es podrà anar vacunant de manera esglaonada, repartida al llarg d’aquests dos mesos. En l’actual context de COVID-19, cal que la vacunació es faci garantint les mesures de seguretat necessàries i evitant acumulacions de gent. Per això, és important repartir totes les persones que s’han de vacunar al llarg de tot del període que dura la campanya. Així mateix, com en anys anteriors, els equips faran la vacunació oportunista als usuaris que es visitin al CAP per altres motius però que també tinguin indicada la vacuna contra la grip. 

Com demanar cita prèvia

Cal programar les visites, per repartir-les al llarg de tot el període òptim de vacunació. Els usuaris poden demanar cita prèvia mitjançant: Web de programació de visites citapreviasalut.cat Allà, cal introduir el primer el codi CIP i, després, clicar el banner #VACUNA’T

Badalona, St. Adrià del Besòs, Maresme i Vallès Oriental: 93 326 89 01

En el cas dels usuaris dels Centres d’Atenció Primària de BSA, podran demanar hora de manera online des de la «petició de visita al cap» disponible al www.bsa.cat, així com per les vies de comunicació habituals. En el cas dels centres gestionats per BSA, la vacunació es farà en punts segurs habilitats i senyalitzats en els propis centres per dur a terme la vacunació. Recordem, que per accedir-hi a un centre de salut, cal extremar les mesures de prevenció com són l’ús adequat de la mascareta, la distància interpersonal i el rentat de mans.

Grip i COVID-19

Aquest any, en l’actual context de COVID-19, la vacunació contra la grip pren més rellevància que mai, ja que ha de permetre reduir les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu, i disminuir la càrrega assistencial sobre el sistema de salut. A més, cal tenir en compte que els símptomes de la grip i la COVID-19 són similars, així que evitar casos de grip evita haver de fer el diagnòstic diferencial amb la COVID.

A Badalona, un dels centres que s’ha habilitar per vacunar és el Centre Cultural El Carme, que correspon al CAP Doctor Robert.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom