En Comú Podem dona suport a l’Institut La Riera

0
1895

Aquest dimecres, el grup municipal Badalona En Comú Podem va convidar al Diputat Marc Parés a visitar l’Institut la Riera de Badalona amb les regidores Aïda Llauradó i Rosa Trenado, per conèixer de primera ma la manca de recursos amb la que ha d’impartir classe el professorat, i altres dificultats vinculades a l’espai i el retard en la construcció del nou institut d’ESO i Batxillerat.

En un comunicat, d’En Comú Podem, destaquen que un dels problemes més immediats és la manca de taules pel professorat, així com el retard en el lliurament de pissarres i projectors per a impartir classe. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat no els ha subministrat el material necessari des de l’inici de classes, i tot just aquesta setmana els han arribat les pissarres que encara s’han d’instal·lar a les aules. Per aquest motiu, fa dies alumnes d’ESO es van manifestar per reclamar aquest material, ja que fins ara les pissarres han sigut en molts casos la paret del barracó. En segon lloc, tocant amb l’institut hi ha una àrea de gossos que genera molèsties, tant pel que fa a les olors, com els sorolls, així com en alguns casos pateixen l’incivisme d’alguns usuaris. Per aquest motiu, la comunitat educativa reclama canviar d’ubicació aquesta àrea de gossos, i d’altra banda, demanen tenir un pati propi de l’institut, ja que actualment utilitzen el parc obert, coincidint amb persones que passegen o fan activitat al mateix parc.

Per últim, l’institut actualment en barracons, fa anys que espera la construcció definitiva del nou edifici a l’antiga escola Lola Anglada. Per això, les regidores de Badalona En Comú Podem faran seguiment de la cessió de terrenys i tot el procés que caldrà per fer possible impartir en condicions els cursos tant de l’ESO com de batxillerat. Cal destacar que el curs vinent estava previst iniciar els cursos de batxillerat, per la qual cosa no hi ha encara cap espai habilitat, i per aquest motiu, tant el diputat Marc Parés com les regidores d’En Comú Podem, reclamaran alternatives perquè el Departament d’Ensenyament garanteixi el batxillerat de manera provisional mentre no està construït el nou edifici.

Marc Parés, ha denunciat la deixadesa del conseller Bargalló davant la manca de material bàsic per poder realitzar les classes amb normalitat. Segons Parés, “això mostra una manca de respecte tant al professorat com a l’alumat. Exigirem al Departament d’Ensenyament que lliurin tot el material pendent i garanteixin unes condicions dignes a l’institut”. A més, també reclamarà solucions per iniciar el curs de batxillerat l’any vinent, així com donin facilitats per adequar un pati en condicions.

La presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, lamenta la manca de planificació de la conselleria d’Ensenyament alhora de dotar dels recursos necessaris a l’Institut La Riera, i afirma que faran seguiment sobre la construcció del nou institut, així com faran propostes i reclamaran alternatives per l’àrea de gossos i el pati. Per això, Llauradó declara “les mobilitzacions de l’alumnat són una mostra molt positiva de reivindicació i compromís amb l’institut. No hi ha dret que hagin de patir la mala previsió del govern, han d’estudiar en igualtat de condicions que la resta d’alumnes de Catalunya.”.FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom