Badalona commemorarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un acte institucional

0
347
Foto arxiu: Manifestació del Dia Internacional de les Dones

L’acte serà aquest divendres 25 de novembre a les 18 hores a la plaça de la Vila i inclourà la lectura d’un manifest unitari, una performance reivindicativa i l’execució d’un mural artístic interactiu amb el lema “El masclista no neix, es fa” 

Badalona commemora aquest divendres 25 de novembre el ‘Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones’ amb un acte institucional a la plaça de la Vila. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de la Plataforma 25N, començarà a les 18 hores amb la lectura d’un manifest unitari de la jornada. Posteriorment, membres de l’escola de dansa L’Assaig duran a terme la performance reivindicativa Les violències.

Un cop finalitzi l’acte, al voltant de les 18.30 hores, les persones assistents podran participar al disseny col·lectiu d’un mural artístic i interactiu que serà dinamitzat per professionals des del 25 al 27 de novembre. Els horaris per participar en el disseny del mural seran: divendres 25 de 17 a 20.30 hores; dissabte 26 de 17 a 20 hores i diumenge 27 d’11 a 14 hores. 

 

La campanya “El masclista no neix, es fa”

L’acte d’aquest divendres s’emmarca en la programació de la campanya “El masclista no neix, es fa” que s’ha desenvolupat durant tot aquest mes de novembre amb una desena d’activitats organitzades per l’Ajuntament i altres deu propostes impulsades per les diferents associacions, grups i plataformes feministes de la ciutat.  

 La segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha posat de manifest que “fins que no s’erradiquin les violències masclistes cada dia és 25 de novembre i que la lluita no cessarà”. Llauradó ha afirmat que el “lema d’enguany –’El masclista no neix, es fa’– és una oportunitat per revisar els rols i els estereotips de gènere”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom