Tiana retira el cablejat elèctric en desús

0
679

L’Ajuntament de Tiana ha engegat la retirada del cablejat en desús de les companyies telefòniques i la recol·locació del cablejat que no està instal·lat a l’altura pertinent. El Consistori ha requerit a les principals empreses de telefonia la reparació i ordenació de la xarxa en ús i la retirada definitiva dels punts que estan fora de servei, per tal de garantir una xarxa viària segura i un paisatge urbà de qualitat.

Segons l’informe de la Policia Local, del 14 de maig d’aquest any, els camions tenen dificultat per circular en algunes vies i poden arribar a enganxar-se amb el cablejat, ocasionant un perill tant per ells mateixos com per a la resta d’usuaris de la via. L’alçada mínima en trams urbans del cablejat ha de ser de 5 metres, i en alguns casos a Tiana no arriben als 4 metres.

Primeres actuacions

També s’ha pogut veure part del cablejat trencat i mal lligat al mobiliari urbà, com són els fanals o senyals de trànsit, a causa de la manca de manteniment el que provoca un gran impacte visual decadent. A més, hi ha capses de registre trencades en pòsters de la vorera a l’alçada de la mà generat un perill per als vianants.

Les primeres actuacions s’han fet a Cals Frares, a la cruïlla entre Can Jordana i Can Bruguera; al passeig de la Vilesa a l’altura de Pau Giralt i a Can Basora. L’altura dels cables estava per sota els 4 metres, no estaven ben subjectats, estaven lligats a elements de la via pública i no estaven connectats enlloc.

Tant la regidora de Via Pública com la Policia Local continuen fent l’estudi de tots els carrers per retirar el cablejat en diferents zones de Tiana i a partir del mes de setembre es faran els carrers del centre.

 

Cables Can Basora
Cables Cals Frares

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom