Sabater declara als jutjats acusada de prevaricació per una suspensió de llicències urbanístiques

0
4005

La líder de Guanyem i exalcaldessa, Dolors Sabater, ha declarat aquest dimarts al matí als Jutjats del carrer Prim, acusada d’un delicte de prevaricació per haver impulsat una suspensió de llicències urbanístiques quan era alcaldessa de la ciutat. La promotora Vertice l’acusa d’haver impedit el desenvolupament d’una promoció d’habitatges a l’edifici que ocupa El Círcol amb l’objectiu d’afavorir l’entitat, que va acabar adquirint l’immoble.

Els fets que s’investigués es remunten a principis de 2016. Feia només mig any que Dolors Sabater havia accedit a l’alcaldia de Badalona i el seu govern va impulsar una suspensió de llicències urbanístiques en una illa del centre de la ciutat on s’ubica l’edifici en litigi, seu de l’entitat El Círcol.

En aquell moment es va entendre com una operació del consistori per intentar garantir la continuïtat de l’entitat, ja que el seu lloguer expirava i el propietari tenia un acord amb la promotora Vertice per vendre-li el terreny. La suspensió de llicències va frenar l’operació i finalment va ser la pròpia entitat la que va acabar adquirint l’immoble.

Vertice defensa que se la va perjudicar i per això va dur el cas als tribunals. A la sortida dels jutjats, Sabater ha explicat que l’objectiu de la suspensió de llicències era poder “reordenar i millorar” l’entorn de la plaça de la Vila i el carrer Francesc Layret, la reculada de l’edifici del Círcol –no està alineat amb la resta del carrer– i l’ordenació dels carrerons d’aquella illa.

“La suspensió de llicències tenia un objectiu claríssim i està perfectament ben construïda amb informes jurídics”, es defensa Sabater. L’exalcaldessa també recorda que mentre hi ha polítics investigats per irregularitats amb les que buscaven enriquir-se, a ella se la investiga per no deixar construir i voler millorar Badalona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom