RutiCar, atenció des del cotxe per fer revisions de marcapassos sense entrar a l’Hospital

0
3242

El RutiCar és el nou punt d’atenció hospitalària amb vehicle de Germans Trias, el qual permetrà realitzar determinades atencions sanitàries sense la necessitat d’accedir a l’interior del centre. D’aquesta manera es disminuirà el nombre de persones que circulen per l’hospital i així es redueixen els riscos d’infecció per coronavirus tant dels usuaris com dels treballadors sanitaris.

Es tracta d’un projecte pilot que va posar-se en funcionament el passat dilluns, i que de moment atendrà a pacients que han de fer revisions periòdiques de marcapassos, un tipus d’atenció que no arriba als 10 minuts i que es pot fer de forma absolutament segura sense sortir del cotxe.

El RutiCar està ubicat 400 metres més endavant de la porta d’urgències de l’hospital, en una zona de fàcil accés amb vehicle privat i que permet que hi hagi diferents cotxes esperant a ser atesos. L’atenció es fa amb cita prèvia i només en els horaris indicats, de dilluns a dimecres. Està previst que en aquests primers tres mesos que durarà el pilot es pugui atendre a 600 pacients, però es tracta d’una consulta del Servei de Cardiologia que atén a un total de 3.000 pacients en actiu que se’n podrien veure beneficiades. 

La revisió del marcapassos

Els primers usuaris del RutiCar seran persones portadores de dispositius implantables per control del ritme cardíac (DICRC), on destaquen els usuaris de marcapassos, però també s’hi poden incloure desfibril·ladors automàtics, i holters implantables. Aquests pacients requereixen controls periòdics, ja sigui per fer el control del correcte funcionament del dispositiu (bateria, llindars de estimulació, programació subòptima, etc.) com pel control clínic dels pacients (aparició de noves arrítmies, símptomes, complicacions de la ferida, etc). La periodicitat d’aquests seguiments depèn de factors com la situació clínica del pacients, el tipus de dispositiu, la disponibilitat de monitorització remota automàtica, etc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom