Parlem amb la podòloga Roser Sabater Bilbeny i la il·lustradora Àgata Gil Capeta

0
3611

Ja fa temps que la podòloga badalonina Roser Sabater Bilbeny fa una tasca de divulgació i pedagogia a la nostra ciutat.  Juntament amb el seu equip, organitza tallers interactius  de  podologia a les escoles per donar a conèixer una mica més el món dels peus i com tenir-ne cura. Tot continuant en aquesta línia informativa i lúdica ha escrit el conte infantil  La missió dels deu ditets  amb  la col.laboració de la il.lustradora, també badalonina, Àgata Gil Capeta, que n’ha fet els dibuixos. Les entrevistem a totes dues perquè ens parlin d’aquest projecte tan engrescador, tot i que no hem aconseguit que ens desvetllin si aquests deu ditets  tan  valents aconsegueixen acomplir la missió que la reina Queratina  els ha encarregat…

  • Roser, d’on surt la idea de fer  un conte  infantil amb el tema  dels peus , de fons?
  • D’una necessitat de fer  pedagogia podològica. Hi ha molt de desconeixement  dels peus  en la  nostra  cultura de la salut i vaig pensar que els nens eren  més oberts, més receptius i que ells captarien millor el missatge. Fa més de 40 anys  que treballo i encara  avui  dono els mateixos consells als pacients …alguna cosa hem fet malament. Potser és hora de canviar-ho .
  • I tu, Àgata, què et va semblar l’oferta de col.laboració de la Roser , quan te la va proposar?
  • El fet de dibuixar i personalitzar els ditets independentment del peu.em va semblar un repte. Mai m’havien fet un  encàrrec  del sector de la podologia. És molt específic  , i per tant ,  cal entrar  dins d’un món  que és poc  habitual .
  • Roser, què em pots dir de la història de la La missió dels deu ditets?
  • He creat uns personatges molt divertits, adreçats a la canalla, però que al mateix temps, transmeten coneixements sobre els peus. No vaig voler fer  un llibret  infantil només explicatiu , sinó que vaig intentar captar l’atenció dels nens amb un argument atractiu.Hi ha un mag ple saviesa podològica  que fa rodolins quan parla dels peus, i una reina que dóna consells a deu ditets  plens d’empenta i decisió. Per plasmar tot això necessitava l’ajuda gràfica, i de seguida vaig pensar en l’Àgata. Qui millor que ella per donar forma als meus personatges!
  • Què és el que destacaries del projecte que comparteixes amb la Roser? És una història molt amena i un projecte  pedagògicament molt interessant. Què xulo que algú tingui iniciatives  altruistes  per educar i avançar…No només dibuixes i ja està… sinó que va més enllà. El dibuixos agafen vida  quan s’utilitzen per ensenyar.
  • Sabem que les deu ditets tenen ua missió especial per fer… cap de les dues no ens pot dir si ho aconseguiexen?
  • I és clar que no desvetllarem el misteri! Però,  sí que us podem assegurar que les peripècies  dels deu ditets són molt emocionants i…podològiques !

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom