Parlem amb el periodista Bernat López que vol recorrer l’Estat fent una campanya per recollir aliments

0
1810

El periodista Bernat López, que havia treballat al Diari de Badalona, ha engegat un projecte solidari juntament amb el Banc d’Aliments. Ell i la seva bici travessaran tot l’Estat recaptant quilos de menjar. El viatge donarà el seu tret de sortida el pròxim 16 de juliol.

-D’on ve la idea de poder tirar endavant aquest projecte solidari?

Ve de la indignació que he sentit veient com en una situació d’extrema dificultat i de crisi mundial sense precedents, la classe política és incapaç de construir. Ni en aquest context deixen de banda els seus interessos partidistes i no paren de passar-se la pilota els uns als altres. Em vaig preguntar què podia fer un simple ciutadà normal per intentar ajudar en un moment social complicat. Penso que la lliçó que ens ha de deixar la COVID-19 és el fet d’aprendre a abaixar dues marxes. Vivim en confrontació constant, i al final queda demostrat que podem ser igual de vulnerables, independentment d’ideologia, lloc de naixement, color de pell, sexe, edat, etc. Uno más uno té aquest nom perquè vol convertir cada km en 1 quilo d’aliments, però també perquè vol exemplificar com l’esforç col·lectiu de ciutadans iguals pot assolir fites ambiciones.

-Tens la intenció d’arribar a 22 ciutats espanyoles. Quin serà el principal recorregut que faràs amb bicicleta?
Hem hagut de modificar el recorregut perquè la primera ciutat era Lleida. Haurem de fer un enllaç en cotxe per no entrar a la comarca del Segrià. Farem Barcelona, Saragossa, Logronyo, Vitòria, Bilbao, Santander, Gijón, Corunya, Santiago, Ponferrada, Zamora, Salamanca, Àvila, Madrid, Càceres, Sevilla, Màlaga, Granada, Almeria, Múrcia, València i de nou Barcelona..
 -Quina infraestructura has previst i amb quines col·laboracions has pogut tenir?

La principal empresa col·laboradora del projecte és la Rustica Camper (https://larusticacamper.com/). Ells es dediquen a camperitzar furgonetes i vehicles de tota mena i m’han camperitzat una furgoneta assumint ells tot el cost, a banda de fer una bona aportació d’aliments a la causa. Jo faré tota la ruta en bici durant 72 etapes i 2 mesos i mig, sortint el 16 de Juliol. A més, hi ha una persona que ve amb la furgoneta logística.

-De quina manera hi podem col·laborar per fer més gran el projecte?
Doncs la forma principal de col·laborar és contactant amb nosaltres a través de xarxes socials (@serunomasuno) o correu electrònic per donar aliments. La FESBAL també ha habilitat un canal de donacions econòmiques que van directament a ells per la compra d’aliments.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom