Panellets de pinyons, els reis de la Castanyada

0
1190

Els catalans som amants de les tradicions i ho demostra el fet que el panellet tradicional, el de pinyons, segueix sent el preferit d’aquests dies. El Gremi de Pastisseria de Barcelona qualifica el panellet de pinyons com “el rei indiscutible” de la Castanyada, ja que de cada 40 que se’n venen 30 són de pinyons, segons dades del Gremi. 

250.000 quilos de panellets

Pel que fa al consum, les altes temperatures faran que les vendes de panellets siguin aquest 2017 similars a les de l’any 2016, segons les previsions del Gremi de Pastisseria de Barcelona. S’espera, llavors, que els catalans consumeixin prop d’uns 250.000 quilos del dolç més típic de la castanyada. “És un producte molt estacional, que costa vendre més enllà de les dues o tres setmanes al voltant de Tots Sants”, segons subratlla Elies Miró, president del Gremi de Pastisseria de Barcelona.

Innovació en els sabors de panellets

Tot i això, com cada any, aquest 2017 també es trobaran algunes novetats a les pastisseries. Miró explica que enguany seran els panellets liofilitzats els més innovadors, uns panellets elaborats amb fruites deshidratades i rehidratades de forma natural amb la mateixa humitat del massapà. També n’hi haurà de sabors tan suggerents com la maduixa, els gerds, el mango, les fruites del bosc o el maracujà.  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom