Mor als 91 anys l’historiador i pedagog badaloní Jordi Monés i Pujol-Busquets

0
2071
L’historiador i pedagog Jordi Monés i Pujol-Busquets (Badalona, 1928) ha mort als 91 anys, aquesta matinada. Monés i Pujol feia setmanes que estava malalt i el seu decés no s’atribueix al coronavirus. Pioner de la història de l’educació als Països Catalans i a Espanya, Monés va ser fundador l’any 1983 de la ‘Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana’ i va rebre la Creu de Sant Jordi a principis de març d’enguany. Ha publicat més de 40 llibres –en solitari o amb altres especialistes- i escrit nombrosos articles en revistes d’àmbit general o especialitzades com ‘Perspectiva escolar’, ‘L’Avenç’, ‘Presència’ o ‘Educació i Història’.
Badalona li va retre un càlid homenatge l’octubre de 2016, en un acte d’homenatge organitzat per Òmnium Badalona i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, que va tenir el suport de l’Ajuntament. Anteriorment, el 2011, l’Institut d’Estudis Catalans també li va retre homenatge, atès que Monés va ser fundador, encara en temps de la dictadura, el 1973, de l’anomenat “Seminari d’Història de l’Ensenyament”, que deu anys després esdevingué  la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana (filial de l’IEC des de l’any 2000) de la qual en va acabar sent president honorari. El 1989, l’Associació Festa Nacional del Països Catalans el va declarar membre d’honor de l’Associació.
A través de les xarxes, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha piulat que “ha mort el badaloní Jordi Monés i Pujol-Busquets. Em sap molt de greu. Li havíem concedit la Creu de Sant Jordi, enguany. Em consta li feia molta il·lusió”, ha piulat Torra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom