L’exposició dels 70 anys de l’Esbart Sant Jordi comença el recorregut itinerant

0
200

L’exposició que recull la història dels 70 anys de  l’Esbart Sant Jordi, l’únic en actiu a Badalona, ha iniciat el seu recorregut itinerant per  Badalona. La mostra, inclosa dins de la programació del centenari de l’Orfeó Badaloní  (OB_L’Ateneu), es podrà veure en diversos centres cívics i biblioteques de la ciutat.  Durant aquests mesos està previst, en funció del que permeti la situació sanitària, que es  puguin fer, a més, xerrades, ballades i tallers sobre la música tradicional catalana. Del 17 d’abril al 2 de maig estarà ubicada a la Fundació Ateneu  Sant Roc (C/Càceres, 34-36).  

Exposició doble 

L’exposició de l’Esbart Sant Jordi de Badalona és doble: per una banda s’explica la  història del grup, i per una altra inclou la mostra “Vestits per ballar”, que l’Esbart Sant  Jordi de Barcelona va crear l’any passat en motiu del seu cinquantè aniversari. “Vestits  per ballar” fa un repàs de l’evolució dels vestuaris del món dels Esbarts, que durant tots  aquests anys han anat complementant la dansa d’arrel amb les noves coreografies que  actualment formen part de l’extens repertori de dansa que interpreten els Esbarts per  tota Catalunya. 

Apunt històric 

Badalona havia arribat a tenir set Esbarts (l’Antoni Botey, la Secció Femenina, l’Esbart  Albada, l’Esbart Badalona, l’Esbart Espiga d’Or, l’Esbart del Centre Parroquial Sant  Josep i el Sant Jordi, que és l’únic que ha sobreviscut, convertint-se en un referent a  Badalona de la dansa tradicional del nostre país.  Els seus orígens se situen el febrer de 1951 quan l’Orfeó Badaloní va acollir un  ‘Festival Folk’ amb la secció de danses de l’Institut Etnogràfic i Folklore de Barcelona  amb direcció de Joan Rigall. El mateix mes es constituí i obrí inscripcions l’Esbart Sant  Jordi de l’Orfeó Badaloní. Els assajos van començar el maig i el debut públic va tenir  lloc el 28 d’octubre al local de l’Orfeó.  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom