L’Ajuntament prepara vehicles per escampar sal a les carreteres i actuar en cas de nevada

0
535

S’ha activat la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal per l’onada de fred

L’Ajuntament de Badalona ha acordat la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal a conseqüència de la situació meteorològica adversa actual i la que es preveu en les pròximes hores. Aquesta mesura arriba després de l’activació d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de fred i de PREALERTA del Pla Especial per nevades a Catalunya (NEUCAT). La situació d’alerta municipal s’entendrà que decau amb la desactivació de les alertes i prealertes per part de la Generalitat de Catalunya.

L’àrea de Via Pública de l’Ajuntament de Badalona té preparats vehicles per a una actuació immediata en cas de nevada. Els accessos a l’hospital de Can Ruti i les carreteres de La Conreria (B-500) i la Vallensana (B-5011) seran els principals punts d’atenció on s’escamparà, si és necessari, sal per poder circular sense perill.

A causa de l’activació de la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal per l’onada de fred, s’han acordat les mesures següents:

  • Convocar al comitè d’emergència municipal
  • Realitzar el seguiment i les comunicacions amb el CECAT (xarxa Rescat Protecció Civil)
  • Reforçar el CRA (Centre d’avisos i coordinació de la Policia Local)
  • Activar el departament tècnic municipal de Protecció Civil per tal que coordini les gestions oportunes adients a les seves competències amb la presència d’un tècnic de guàrdia permanent com a coordinador municipal per tal de reforçar les comunicacions i la coordinació amb els grups actuants municipals i de la Generalitat: Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, SEM, Agents Rurals.
  • Activar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil Municipal (AVPC)
  • Comunicar al CECAT l’activació del Pla de Protecció Civil municipal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom