La VI edició del Festival d’Estiu Les Nits al Port obre amb havaneres i l’Esbart Dansaire Maragall

Autor

Categories

Compartir

La primera vetllada del Festival d’Estiu de la ciutat, “Les Nits al Port de Badalona”, sempre obre amb la cultura popular catalana, i divendres 6 de Juliol estrena la VI edició d’aquest festival d’estiu el grup d’havaneres Mar Brava, amb un ampli repertori d’havaneres i cançons populars. El grup té una gran trajectòria, ja que va néixer l’any 1983 format per components de grups vocals de referència com l’Orfeó Català i el Teatre del Liceu de Barcelona. Han actuat a escenaris de Catalunya  i Les Illes i també han portat la cultura de l’havanera i la cançó de taverna a Bilbao, Pamplona, Osca… I han estat mediàtics amb presència a programes televisius com La Palmera o Filiprim. I han participat en homenatges corals a l’havanera com l’espectacle “Antologia de la Havanera” al teatre Goya de Barcelona. Mar Brava farà un recorregut pel seu repertori amb les havaneres més clàssiques i les més melòdiques que tots hi esperem. La primera actuació del Festival començarà a les 22h i en el descans hi haurà, entre l’oferta gastronòmica, rom cremat. Tot seguint amb la cultura catalana que sempre presideix la primera nit d’estiu al Port, en aquesta ocasió, l’esbart convidat per continuar amb la programació en prime time de la cultura tradicional catalana és l’Esbart Dansaire Maragall, una formació amb molta trajectòria que consolida la fórmula del festival de Badalona d’incloure en la programació formacions convidades. L’Esbart Dansaire Maragall, una entitat amb més de vuitanta anys d’història dedicada a la promoció i difusió de la dansa d’arrel tradicional catalana, neix l’any 1932 a Sant Andreu de Palomar, sota l’aixopluc del Casal Catòlic. Des d’aleshores continua creixent dia a dia per donar a conèixer un dels nostres patrimonis immaterials més importants: la dansa tradicional.  L’actuació al Port de Badalona forma part del seu espectacle global “Essències”, que fa referència a on flueixen sentiments i emocions captivant la complicitat del públic.  Les essències de la tradició amb el Ball Pla de Lladurs; les essències de les coreografies consolidades d’Albert Sans i Lluís Calduch amb el Ball de Cascavells, Ball de Valencians i Ball de Mocador; les essències que configuren pròpies creacions amb Espais de Concepció Bachs i Jota de Vilafranda, Balls a Plaça i Bolero de Castelló d’Enric Martínez.

 Dissabte, 7 de juliol: Agarimos, ACRA-Ciudad Badalona i Ntra. Sra. de la Esperanza

La primera part de la nit de dissabte està dedicada a espectacles regionals de folklore gallec i andalús, gràcies a les actuacions de l’Agrupació Cultural Agarimos i el Coro Rociero Acra-Ciudad de Badalona i el  Coro Rociero Ntra. Sra. De la Esperanza. L’agrupació Cultural Agarimos, amb seu a Badalona, acull des de Desembre de 1996 a totes aquelles persones que algun dia van haver d’emigrar de la seva terra, Galícia, per buscar sort en una altra comunitat autònoma. L’objectiu principal de l’associació és mantenir la tradició del seu poble, així com transmetre la seva cultura a les noves generacions, i ens oferiran les peces Foliada de Migueliño, Alborada i Muiñeira de Barroca, Foliada de Cantiga Mareira, Saludo de Percusión i Muñeira de Casraxera. Per la seva part, els cors rocieros que actuaran a continuació, i que comparteixen els objectius de l’entitat galega però des dels orígens i la cultura del Sud, oferiran les peces Senderos, Plegaria, Más Cerca de Ti i Déjame Vivir el Camino (ACRA- Ciudad de Badalona) i, pel que fa al cor de Nuestra Señora de la Esperanza,  ens oferiran Triana, Siéntate a mi ver per acabar amb l’aclamada Salve Rociera.

 

Segona part: espectacle únic Un Paseo per el Flamenco con Diego Cortés a la guitarra

La segona part de la nit pren l’escenari el grup Flamenco Vivo, que farà un recorregut per les arrels del flamenc. L’associació neix l’any 1997 a Badalona, amb les finalitats de difondre les diferents formes d’expressió cultural del flamenc, així com la realització d’activitats referents a aspectes expressius, musicals, socials i cultural. I després de la seva trajectòria, arriben fins on són ara per portar al Port de Badalona la seva actuació, amb l’acompanyament del reconegut guitarrista de flamenc Diego Cortés.

 

“Un Paseo por el Flamenco” és un espectacle que fa un recorregut per les diferents etapes per les que ha transitat l’art flamenc al llarg de la seva història, des de la preflamenca amb la copla, tot passant pel cante i el toc flamenc fins a arribar a les versions més actuals. Compta de nou peces, amb un arranjament escènic propi però lligades. Per l’escenari es podrà gaudir de l’art individual a la veu i a la guitarra, respectivament,  de Lorena Carabante, Isabel de Mérida i Diego Cortés. Sempre acompanyats del quadre flamenc Querencia Flamenca de l’Atelier dels Artistes i el Cor Flamenco Vivo.

 

Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port durant el festival és lliure, l’aparcament és gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica. El festival l’organitza Marina de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de diferents patrocinadors  que hi col·laboren per mantenir aquesta cita estiuenca de referència.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,859FansAgradda
3,214SeguidorsSeguir
11,819SeguidorsSeguir

Autor

Compartir