Tiana esquitxada en la macrooperació policial per la presumpta contractació irregular de sistemes de control de trànsit

0
1543

La Policia Nacional ha posat en marxa una operació en ajuntaments d’una desena de comunitats autònomes, per la presumpta contractació irregular de serveis informàtics relacionats amb la seguretat viària. Es tracta d’una actuació de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ordenada pel jutjat d’instrucció número 2 de Badalona a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció. S’investiguen els suposats delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, malversació de diners públics, tràfic d’influències, revelació d’informació privilegiada, falsedat documental, suborn, alteració de preus de concurs públic i pertinença a organització criminal. S’han autoritzat registres en 22 ajuntaments, entre ells Tiana.  En concret, s’han fet 4 detencions a Catalunya i 10 a la resta de l’estat. A Tiana, no s’ha fet cap detenció, però si s’investiga el cap de la Policia Local i exregidor de Montgat. De fet, l’operatiu té origen fa 2 anys, al juliol del 2016, a l’Ajuntament de Montgat, on la Policia Nacional va investigar els suposats tripijocs en els contractes municipals per a la instal·lació de radars de trànsit a la carretera nacional II.

L’Ajuntament de Tiana ha demanat que es respecti la presumpció d’innocència del cap de la Policia Local del municipi, investigat per la seva presumpta relació en una xarxa de frau en la contractació dels serveis d’Aplicacions Gespol per part de diversos municipis. A través d’un comunicat, el consistori demana “evitar conductes que obstrueixin l’acció judicial i policial en una instrucció que es troba actualment sota secret de sumari”, alhora que remarca que des de l’Ajuntament s’està “col•laborant” amb la investigació, proporcionant la documentació sol•licitada. L’operatiu, desplegat a diferents municipis de Catalunya i l’estat espanyol a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció i del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona, investiga possibles irregularitats en la contractació d’aplicacions informàtiques relacionades amb la gestió del trànsit, com semàfors i radars.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, els fets investigats podrien constituir delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, revelació d’informació privilegiada, malversació de fons públics, tràfic d’influències, suborn, falsedat documental per funcionari públic i per particular, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom