La quinzena metropolitana de la dansa escalfa motors al metro de Pompeu Fabra

0
927
Aquest divendres s’ha presentat, a l’andana de l’estació de metro de Badalona Pompeu Fabra la quinzena de dansa, amb una mostra de l’espectacle de la companyia Brodas Bros. De l’1 al 18 de març, la dansa inundarà els teatres, però també les places i carrers de les principals ciutats de la primera corona barcelonina. La Quinzena metropolitana de la Dansa serà present a Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet i Santa Coloma i s’hi desplaçarà en metro a través d’Under9′, un espectacle de la companyia Brodas Bros creat per a l’ocasió amb l’objectiu d’apropar al gran públic una disciplina sovint poc coneguda. Un dels integrants del grup, Lluc Fruitós, explica que s’ha preparat una rua per diferents estacions i línies de metro amb la que s’aproparà la dansa als viatgers: “El ‘flow’ i l’energia de la dansa no pararà mai”. Però aquest no serà l’únic espectacle gratuït de carrer que s’ha previst. N’hi haurà una desena amb un total d’una trentena de representacions.
Un dels membres de la comissió artística de la Quinzena, Marta Almirall, assegura que la primera edició del certamen marcarà un abans i un després en la relació de la ciutadania amb la dansa, gràcies a la diversitat de propostes de la programació i el fet de fer molt accessible una disciplina sovint poc coneguda.

En aquest sentit, destaca la combinació d’espectacles més convencionals, amb d’altres vinculats a noves tendències de la dansa. Hi haurà també presència de companyies internacionals, espectacles per a tots els públics, grans ballarins de renom i també apostes emergents.

Almirall destaca espectacles com ‘Origami’, de Furinkai, un espectacle itinerant que es farà en places i que recorrerà totes les ciutats que formen part de la Quinzena amb l’objectiu de “captivar la gent del carrer”. En total seran més d’una quarantena d’espectacle s que sumaran més d’un centenar de representacions.

També tindrà aquest esperit captivador ‘Under9’, l’espectacle al metro que passarà per l’L2 a Badalona, per l’L5 a Cornellà i Esplugues i per l’L9 a Santa Coloma i l’Hospitalet. “Volem fer servir el metro no només com un transport públic, sinó perquè la gent vagi a les estacions a gaudir d’espectacles de dansa”, apunta Almirall.

En aquest sentit, el responsable de Relacions públiques de TMB, José Vicente Muñoz, explica que el metro vol ser “un gran aparador” de les arts escèniques i reivindica Barcelona i la seva àrea metropolitana com a “ciutat ‘underground'” en la que la gent i la cultura poden també entrar en comunió.

Pel que fa a la resta d’espectacles, destaquen el treball ‘IUanMI’ de Lali Ayguadé que es farà a Barcelona; el ‘Two’ del Ballet Nacional de Marsella que aterra a Santa Coloma de Gramenet; els ‘Quadres d’una exposició’ del Centre de Dansa de Catalunya, que els ballarins Roser Muñoz i Joan Boix portaran a Badalona, o l’espectacle infantil ‘Pinocchio’ de Jasmin Vardimon.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom