La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, visita Badalona per conèixer els projectes que presentarà als fons Next Generation

0
373

La ministra de Política Territorial del Govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, va visitar aquest dimecres Badalona on va mantenir una reunió a la Casa de la Vila amb l’alcalde, Rubén Guijarro. Al saló de plens, va saludar els regidors i les regidores dels grups municipals i va signar al Llibre d’Honor de la ciutat. Posteriorment, la ministra va fer una passejada per la ciutat, acompanyada per l’alcalde, el regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado i el subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto. La visita va finalitzar amb l’assistència a la presentació d’un dels projectes amb els quals l’Ajuntament de Badalona optarà al finançament dels fons Next Generation de la Unió Europa. 

L’Ajuntament de Badalona, segons va avançar l’alcalde, presentarà projectes als fons Next Generation per valor de 830.000 euros, import màxim al qual poden optar els municipis de més de 50.000 habitants. Davant la ministra i portaveu del Govern espanyol van presentar “in situ”, a l’aparcament de la platja davant l’estació de Renfe, un dels projectes que, a través de les noves tecnologies, permetria millorar la mobilitat urbana coneixent en temps real l’aforament i l’ocupació de les platges i dels aparcaments de vehicles. Amb l’ús de càmeres, sensors, aplicacions mòbils, etc., es pretén evitar els desplaçaments innecessaris i oferir alternatives més sostenibles de transport públic. L’alcalde, Rubén Guijarro, va assenyalar que l’Ajuntament treballa en la presentació de projectes de digitalització en àmbits com la millora de la ciberseguretat; la modernització de l’administració local i la utilització d’eines com les videoconferències per apropar l’administració a la ciutadania; així com avançar amb el tractament digital de les dades (Governança de les dades) per impulsar la transparència i la presa de decisions, entre altres. 

La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, va destacar que el Govern d’Espanya ofereix l’oportunitat als municipis d’optar a fons europeus que aniran destinats “a la digitalització de les administracions, però en definitiva són fons destinats a la transformació de les ciutats i a la millora de les condicions de vida de la ciutadania”. La ministra, que també havia estat alcaldessa del municipi de Puertollano (Ciudad Real), va encoratjar a la resta d’ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, perquè segueixin la línia de l’Ajuntament de Badalona i “optin a beneficiar-se d’aquests fons perquè serviran per millorar i modernitzar totes les nostres ciutats”. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom