Tot i la suspensió, per la vaga d’aquest divendres, de la Sessió Inaugural de Filmets aquest dissabte començarà el Festival amb normalitat. Filmets aproparà el món del curtmetratge a Badalona fins al diumenge 27 d’octubre. Enguany, i com a novetat, el Filments arribarà a Sant Boi de Llobregat. Sota el lema ‘Dreaming is possible‘, durant tota la setmana es projectaran més de 251 curtmetratges de ficció, animació i documentals. Els assistents podran participar en una sessió dedicada a realitzadors britànics com Alfred Hitchcock i Ridley Scott, un monogràfic de curts LGBTI i un homenatge a François Truffaut. El dissabte 26 se celebrarà l’acte de cloenda durant la gala de ‘La nit de les Venus’, quan s’entregaran els premis escollits per un jurat presidit per l’actriu catalana Maria Molina.

La nova edició del Filmets arriba amb la incorporació de Sant Boi de Llobregat com a localitat en què s’emetran algunes de les projeccions de l’esdeveniment. Les diferents sessions, que seran totes d’entrada gratuïta, es podran anar a veure al Teatre Zorrilla, Teatre Principal i Teatre Blas Infante. A Barcelona, seran projectades a l’Institut Français i, pel que fa a Sant Boi, tindran lloc als Multicinemes Can Castellet. El Festival comptarà amb una sessió competitiva de curts que seran avaluats per un jurat presidit per Maria Molins, l’actriu catalana guanyadora d’un premi Gaudí com a millor actriu protagonista per la pel·lícula ‘El bosc’ l’any 2013. En un moment políticament delicat per al Regne Unit, el festival retrà homenatge al cinema d’aquest país amb la sessió ‘Genis UK’, on es podran veure les incursions al curtmetratge d’Alfred Hitchcock, Ridley Scott i Sally Potter. A més, també s’emetran els curts guanyadors i nominats dels Premis BAFTA 2019, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió.

Sessió de temàtica LGTBI

El festival dedicarà també un monogràfic al cinema de temàtica LGTBI, sempre des del prisma anglès. Sota el nom ‘Flare Films’, la sessió inclourà curts projectats al festival de cinema LGTBI de Londres que giren, sobretot, al voltant del procés de valorització de l’amor i les persones independentment de la seva orientació sexual. Serà aquest dissabte, 19 d’octubre, a les 21h, al Zorrilla.

60 anys de “Les quatre cents coups”

Amb motiu de l’estrena ara fa 60 anys de la mítica pel·lícula ‘Les quatrecents coups’ (1959) que va revolucionar el món del cinema, FILMETS retrà homenatge al seu director, François Truffaut i projectarà dues de les seves obres. La gala de cloenda, l’esperada Nit de les Venus, se celebrava el 26 d’octubre al Zorrilla, moment en què es lliuraran els premis i es projectarà el curts guanyador.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom