Junts per Tiana denuncia “poques garanties democràtiques” en els pressupostos participatius

0
1130

La formació Junts per Tiana ha emès un comunicat on denuncia que ha rebut diverses queixes de veïns i veïnes de Tiana arran d’un missatge que un regidor de l’equip de govern de Tiana hauria enviat als veïns en diversos grups de Whatsapp amb el text següent:

“Bon dia dimarts dia,15 s’acaben les votacions als pressupostos participatius, teniu la oportunitat de tenir cine a Tiana, si no podeu votar si em trameteu nom, cognoms, DNI, data de naixement i lo que voleu votar os incloc en la votació”.

Segons Junts per Tiana, el missatge de Whatsapp, enviat directament per un regidor del govern municipal en diversos grups de Whatsapp, constitueix una vulneració de la pròpia essència dels processos participatius i planteja diversos interrogants. La formació assegura que demanaran explicacions al govern local en el pròxim Ple i emplacen a l’acaldessa a aturar el procés participatiu dels pressupostos fins que es pugui demostrar que compta amb “totes les garanties democràtiques” i que si s’escau l’invalidi.

Resposta de Junts per Catalunya a Tiana

Per la seva part, Junts per Catalunya a Tiana ha emès un altre comunicat. En ell, Mateu Hernández de Junts per Cataluya a Tiana assegura que “l’oposició ha utilitzat només una part dels meus whatsapps, en la que jo manifestava la  oportunitat de tenir un cine a Tiana, sense explicar que a continuació, adjuntava la llista  de les dotze propostes que es podien votar lliurement. Han volgut donar a entendre que  com a regidor podria manipular els vots: això es una falta de consideració a la meva  persona, la gent que em coneix sap perfectament que ni se’m podria ocórrer no  traslladar rigorosament el vot que se m’indica per escrit.”.

Segons Junts per Catalunya a Tiana, amb la voluntat total de transparència, s’ha posat en coneixement de la consultora de  la Diputació de Barcelona tots els whatsapps perquè tinguin un coneixement  exacte del que ha succeït en aquest procés participatiu. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom