Es lliuren 100 ventiladors d’emergència RESPIRA al SEM per continuar l’estudi clínic amb pacients afectats per COVID-19 a altres hospitals

0
1416

Representants de l’Hospital i Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, l’Hospital Clínic, i de GPAINNOVA han lliurat els primers 100 dispositius de ventilació d’emergència RESPIRA al SEM. El dispositiu ja ha passat la primera fase de l’estudi clínic i, amb aquesta donació, es podrà distribuir a d’altres hospitals de Catalunya, en funció de els necessitats, i ampliar l’estudi. Aquesta iniciativa, juntament amb els altres prototips de respiradors, ha estat possible gràcies al suport rebut per un gran nombre de particulars, empreses i entitats de la societat civil que, a través de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, han aportat recursos. També ha comptat amb el suport del Servei Català de la Salut, que ha propiciat la incorporació d’empreses i ha donat suport als centres per trobar aquest tipus de solucions.

L’estudi clínic s’ha realitzat amb dos pacients a l’Hospital Clínic, que han rebut suport a la respiració amb resultats positius. Es tracta de pacients que d’una altra forma no haguessin tingut aquest suport. Un cop aprovada la primera fase de l’estudi clínic, es pot ampliar aquest estudi a altres hospitals del sistema sanitari.

Com funciona el ventilador d’emergència?

El dispositiu RESPIRA automatitza els dispositius de reanimació manual (BVM o AMBU), presents actualment de manera generalitzada en els centres sanitaris, i permet assistir de manera mecànica al pacient. Té unes prestacions que permeten monitoritzar en temps real les variables dels pacients de forma personalitzada i controlar-los de forma remota per facilitar la seva gestió als hospitals. El dispositiu incorpora l’electrònica necessària per controlar de forma remota variables com la freqüència i el volum d’aire i pressió aportats al pacient, que proporciona SIEMENS, i un aparell d’impulsió de precisió fabricat per SMC. La utilització d’una estació de control permet gestionar fins a 16 dispositius simultàniament mitjançant una xarxa wifi pròpia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom