Campanya per demanar els subministraments gratuïts durant el confinament

0
1630

Neix una campanya que porta per nom “Pla de xoc social“ i està formada a Catalunya per més de 30 entitats, ha plantejat diverses mesures.

Les entitats consideren imprescindibles per donar resposta a la situació generada per la crisi per la Covid-19. La campanya denuncia que les mesures implementades pel Govern central per garantir l’accés a aigua, llum i gas són “totalment insuficients”.

La campanya demana subministraments de serveis gratuïts per a les persones que ja eren vulnerables abans de la crisi i també per a aquelles que ho esdevinguin durant l’estat d’alarma i que siguin les companyies d’aigua, llum i gas les que assumeixin aquests impagaments. A més, critica que el Govern no va preveure cap mecanisme pels possibles impagaments que es puguin produir quan va anunciar la prohibicio de tallar qualsevol consum domèstic en el seu habitatge habitual mentre duri l’estat d’alarma. De fet, la iniciativa  denuncia que la companyia Endesa ha seguit fet talls de subministrament elèctric durant l’estat d’alarma a barris com el de Sant Roc, a Badalona. La campanya també demana l’accés a l’aigua universal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom