El consultori local de Tiana tindrà més personal mèdic, d’infermeria i administratiu el mes d’octubre

0
1711

Tiana tindrà a partir de l’octubre més personal mèdic al centre de salut. Badalona Serveis Assistencials (BSA) dotarà el consultori de més hores de medicina, infermeria i personal administratiu el consultori local. La previsió és que el nou personal s’incorpori al mes d’octubre. Les noves incorporacions formen part del Pla d’Enfortiment i Transformació d’Atenció Primària i Comunitària.

A més, s’han incorporat dues persones més que comparteixen servei amb Montgat: una nutricionista i un psicòleg referent en benestar emocional i salut comunitària. De cara al 2023 BSA, estudia la implantació d’un especialista fisioterapeuta per a processos crònics. Aquesta figura té com a objectiu millorar les llistes d’espera pel servei de rehabilitació.

Segons la regidora de Salut i ampliació de serveis, Susanna Capell, l’increment de prestacions al centre de salut és una “solució transitòria” que ha agraït a BSA. “Tiana ha crescut en nombre de població i els serveis han quedat curts. Això vol dir que necessitem respostes”, ha recordat Capell, en una entrevista a Ràdio Tiana, en referència a la necessitat de disposar d’un CAP.

En poc més de quinze anys, el percentatge de primeres residències ha augmentat des del 62,6% l’any 1981, fins al 92,9% a principis de l’any 2000 sobre el total de residències del municipi, tendència que continua a l’alça segons l’IDESCAT.

Les prestacions actuals

El consultori local atén cada any un 84% de la població de Tiana. Actualment, hi ha 5 professionals de medicina familiar i 6 d’infermeria.

Dels 5 professionals de medicina familiar que presten assistència, 3 tenen un contingent de població entre 1800 a 1900 pacients. La Cap Clínica en té 1.400. La darrera professional és la metgessa de referència del programa ATDOM a Montgat i Tiana.

El servei d’infermeria consta de 6 professionals. Dues de les professionals tenen un contingent entre 2400 a 2700 pacients. Una tercera professional, 1900 pacients. La infermera de pediatria assumeix 1400 infants. Finalment, la gestora de casos porta 41 pacients i la infermera ATDOM 110, entre els dos municipis. Entre les dues pediatres tenen un contingent de 1.500 infants. Una té assignat prop de 1000, i l’altre prop de 500.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom