El consorci SeqCOVID demostra que el confinament va eliminar les variants de coronavirus que circulaven durant la primera onada a Espanya

2
857

El consorci SeqCOVID està liderat per l’Institut de Biomedicina de València (IBV) de el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) juntament amb la Universitat de València i la Fundació per al Foment de la Biomedicina a la Comunitat Valenciana (FISABIO) i inclou 50 centres d’investigació a Espanya. L’estudi va analitzar 2.500 mostres recollides durant la primera onada al país.

Els resultats publicats a Nature Genetics identifiquen nou variants de virus SARS-CoV-2 que va dominar la pandèmia a Espanya entre març i juny de 2020. La més comuna va provenir de ceps virals que abundaven a Àsia en aquest moment, encara que el virus va entrar al país principalment d’Europa i amb al menys 500 presentacions diferents, segons l’estudi. El treball també mostra que el confinament va reduir dràsticament la transmissió de variants, incloses les més contagioses, i aquestes van ser reemplaçades per altres variants a partir de l’estiu de 2020, quan es van relaxar les restriccions.

El Grup de Virologia Clínica i Noves Eines Diagnòstiques, liderat per Elisa Martró, juntament amb el Servei de Microbiologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol del Laboratori Clínic, han participat en el projecte i han analitzat 475 seqüències genòmiques preses de mostres de SARS-CoV-2 circulants en l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona durant les diferents onades i provocant infeccions als hospitals de la regió. Gràcies a aquest treball en col·laboració amb l’equip a València, van poder detectar el primer cas de la variant Alpha, en aquell moment comú al Regne Unit, a Catalunya a finals de desembre de 2020. La participació en el projecte va permetre que el Servei de Microbiologia del Laboratori Clínic de l’Àrea Metropolitana Nord (LCMN) implementés tecnologia de seqüenciació massiva per a la seqüenciació completa del genoma de la SARS-CoV-2. Des de gener de 2021 va formar part de l’Hub de Seqüenciació de Campus Can Ruti, coordinat pel Servei de Microbiologia i l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, el qual ha seqüenciat 200 genomes complets de SARS-CoV-2 cada setmana, amb més de 6.500 completats fins a la data. El Hub Can Ruti forma part de el Sistema de Monitorització de Noves Variants de la SRAS-CoV-2 a Catalunya i de la Xarxa Nacional de Monitorització Genòmica.

2 COMENTARIS

    • Si s’haguessin eliminat les variants del virus de la primera onada amb el confinament, ja no hi haguessin hagut més onades. Per tant, això demostra que la resta d’onades han estat inventades mediàticament per vendre vacunes, decretar més restriccions i forçar la població perquè es vacuni.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom