Catalunya dobla les donacions de plasma

0
260

13.500 persones han fet 24.962 donacions de plasma durant l’últim any, la xifra més alta des de que es fan donacions d’aquest tipus. Malgrat això, cal arribar a 60.000 donacions anuals per ser autosuficients. Amb aquestes donacions, tindríem prou plasma a Catalunya per obtenir proteïnes i elaborar medicaments que són vitals per alguns malalts. Les necessitats de plasma per transfusió en cas d’accidents, hemorràgies agudes o trastorns de la coagulació estan cobertes a partir de la donació altruista.

També estan cobertes les necessitats d’hemoderivats, medicaments elaborats a partir de les proteïnes del plasma. Una gran part a partir de la donació altruista de plasma a Catalunya i l’altra amb hemoderivats que venen del plasma obtingut de donacions en altres països, com Estats Units. Per evitar la dependència d’altres països, el Banc de Sang ha impulsat un programa de donació per assolir 60.000 donacions de plasma anuals.

Des que va començar el programa, l’any 2017, les donacions han passat de 13.800 a 27.000 amb què es preveu acabar aquest 2021.Gràcies a aquestes donacions, som autosuficients en Albúmina, Factor VIII, Factor IX i cobrim un 38% de les necessitats d’immunoglobulines.Les immunoglobulines són les proteïnes més necessitades, ja que són vitals per a pacients que tenen poques defenses –immunodeprimits– i que no tenen capacitat per lluitar contra les infeccions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom