‘Bandera Negra’ per les platges de Badalona per manca de depuració de les aigües fecals

0
10187
Ecologistes en Acció ha atorgat sis de les seves banderes negres al litoral català, en contraposició amb les blaves que es donen a les millors platges. En concret, l’entitat destaca “l’inadequat sistema de sanejament” de Badalona, l’amenaça de l’ampliació de l’aeroport del Prat sobre la llacuna de la Ricarda, la “mala gestió” del temporal Gloria i l’urbanisme al litoral de les comarques gironines, la “degradació” del sistema costaner de la Platja Llarga de Tarragona i la “mala gestió” de la Barra del Trabucador al Delta de l’Ebre. En la línia del 2019, Ecologistes en Acció constata que el major problema és l’abocament d’aigües i la seva mala depuració, com passa a Badalona.

Segons Ecologistes en Acció, el pèssim disseny de la xarxa de clavegueram i la insuficient capacitat del sistema provoquen una sobresaturació del clavegueram en dies de pluja i, de vegades, també sense pluja. Plàstics, restes d’animals morts i escombraries de tota mena arriben al mar a través dels 13 sobreeixidors existents en el col·lector de Llevant, segons l’associació.

Ecologistes en acció destaca que la falta de transparència i la ineficiència de les diverses administracions públiques implicades en el procés de depuració fan que el problema empitjori amb els anys i la solució es vegi cada vegada més llunyana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom