Badalona entrarà dilluns a la fase 1

2
11187

El Ministeri de Sanitat ha acceptat les peticions de la Generalitat i l’Àrea metropolitana de Barcelona passarà dilluns que ve a la fase 1. El Govern català va sol•licitar que els territoris  que van quedar pendents divendres–Barcelona i àrea metropolitana nord i sud- i continuaven a 0 amb mesures de relaxació, passessin a la 1.

Què es pot fer en fase 1?

En aquesta etapa es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies amb trobades –a l’exterior, en terrasses o en domicilis particulars- de fins a 10 persones. Els bars i restaurants poden obrir les seves terrasses amb un aforament del 50%. També es permet la pesca i la caça i l’obertura de botigues de fins a 400 metres quadrats sense fins a cita prèvia i aquells que tinguin superfícies superiors hauran de delimitar “espais” amb aquestes dimensions. Les limitacions d’aforament per a aquest tipus d’establiments es fixa en el 30%. Les persones que viuen a la mateixa casa poden viatjar juntes i ocupar totes les places. S’ha de garantir el teletreball i els ajuntaments poden autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També poden obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense utilitzar les zones comunes. Es mantenen les franges horàries als municipis grans per fer passejos i esport i es pot viatjar a les segones residències que es trobin dins de la mateixa àrea autoritzada. Les biblioteques també poden obrir per a serveis de préstec i devolucions i els museus permetran visites amb estrictes mesures de reducció de l’aforament a un terç i mantenint les distàncies de seguretat per evitar el contacte personal. Les vetlles es podran fer amb una limitació de 15 persones a l’aire lliure i de 10 en espais tancats.

La Generalitat està estudiant la mobilitat de la regió metropolitana

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat que estan estudiant “si és factible” augmentar la mobilitat entre la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes en les properes setmanes d’acord amb els indicadors de l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Vergés ha afirmat aquest divendres en roda de premsa que estan treballant en aquest sentit amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metroopolitana de Barcelona (AMB), especialistes en mobilitat i altres experts i que en tot cas volen comptar amb el “consens” dels municipis i tenint en compte també les diferents realitats dins de les regions sanitàries. Si no hi ha cap canvi de darrera hora, a partir de dilluns els badalonins podrem moure’ns, en les franges establertes, per tota la regió metropolitana nord, però no pas anar a Barcelona ciutat, sinó és per treballar o una visita justificada.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom