La Blanca i l’Albert són una parella badalonina que ara fa dos anys van decidir crear un blog amb receptes de cuina amb la idea de fer “receptes amb parella”. Amb aquest temps el blog ha crescut i ara mateix gaudeixen d’un gran seguiment a les xarxes. A més, des de fa poques setmanes, podreu trobar cada setmana una de les seves receptes a la pàgina de gastronomia del TOT.
“Són receptes fàcils de seguir i també les pot fer una persona sola. Tot i que nosaltres recomanem cuinar en parella, que és més divertit!”
D’on us ve l’afició de cuinar?
Blanca: A mi de ben petita. Sempre observava com cuinaven els meus pares o les àvies, preguntava, em fixava en els procediments i els ajudava. Sempre m’ha agradat estar a la cuina i ocupar-me de cuinar sovint a casa.
Albert: Jo, de fet, des de molt petit deia que volia ser cuiner. Després me’n vaig oblidar una mica, però de gran també he cuinat a casa, per la meva família. I ara que ens hem ajuntat dues persones amb aquesta afició, m’hi he tornat a posar.
A més, tots dos tenim la sort de tenir uns pares que cuinen molt bé i n’hem après molt.
Com va sorgir la idea de crear el blog?
La idea va ser de l’Albert. Ell ja havia creat altres blogs i escrit en mitjans digitals. Li agrada molt aquest tema i tenia ganes de fer algun projecte nou. Se li va acudir fer alguna cosa de cuina i entre tots dos vam anar concretant la idea.
El blog el vareu crear el 2014, com ha anat evolucionant?
Ha variat bastant. Per una banda, n’hem millorat el format (amb l’ajuda d’una cosina que hi entén) i ara creiem que és molt més atractiu per als visitants. Per altra banda, ha pujat molt el nombre de visites i ens hem fet més visibles a les xarxes socials. A més, algunes marques ens han ofert col·laboracions i hem participat en alguna campanya.
Us esperàveu el gran seguiment que té?
No! Sempre tens la il·lusió que tingui visites i algú et digui que li agrada, però no ens esperàvem la quantitat de seguidors que tenim. Recordem, els primers dies, emocionar-nos quan aconseguíem 300 visites al mes, i ara la mitjana és d’unes 5.000 i el nostre rècord és de 10.000!
També us moveu per xarxes socials, no?
Sí, això ens ha ajudat molt a promocionar el blog. Tenim un compte de Twitter (@elgustesnostre) i una pàgina de Facebook, on compartim les noves receptes, en recordem d’anteriors, proposem enquestes,… A més, també estem a Instagram, on compartim imatges i vídeos dels plats i dels procediments.
Al blog voleu mantenir una mica l’anonimat, no?
Sí, almenys de moment. Creiem que no és necessari que la gent ens posi cara, preferim que ens coneguin a través de les nostres receptes.
Totes les receptes han estat elaborades en parella?
Intentem que sí, però a vegades és difícil organitzar-nos. A l’inici era més complicat perquè no vivíem junts. Ara, que tenim la nostra pròpia cuina, fem gairebé sempre les receptes en parella.
Veiem que algunes receptes tenen a veure amb Badalona, com l’aperitiu verd-i-negre…
Sí. Va ser una idea per a un sopar amb amics amb un concurs de tapes. Vam trobar original la idea de fer alguna cosa representativa de Badalona i jugar amb els colors del nostre equip de bàsquet. Va ser un èxit!
Les receptes són totes fàcils per poder fer a casa?
Totes es poden fer a casa. N’hi ha algunes especialment fàcils, i d’altres una mica més elaborades, però sempre assequibles. De totes maneres, el blog té unes etiquetes i una d’elles conté les receptes més senzilles, per qui no s’atreveixi amb les altres.
I si no tenim parella també les podem fer?
I tant. Són receptes fàcils de seguir i també les pot fer una persona sola. Tot i que nosaltres recomanem cuinar en parella, que és més divertit!
Dieu al blog que us agrada menjar bé, això esta clar, però també buscar noves receptes, no?
Sí, això és una cosa que tenim en comú. Ens agrada molt inventar i provar noves combinacions. A vegades fem receptes amb el que tenim a la nevera i sorgeixen plats molt bons! A més, ens agrada molt anar a restaurants, agafar idees, consultar altres blogs, i tenim una biblioteca de llibres de cuina.
Teniu algun projecte de futur relacionat amb el blog o alguna secció que us agradaria incorporar?
A vegades hem pensat en traduir el blog per arribar a més públic però no ho hem arribat a fer. També ens hem plantejat arribar a oferir càterings, però de moment només hem cuinat per a familiars i amics. El que està clar és que seguirem treballant en el blog i, si ens ofereix algun projecte més, el tirarem endavant segur.
Des de fa unes setmanes les vostres receptes es poden trobar cada setmana al TOT, a la secció de gastronomia, com ho valoreu?
Molt positivament. Estem encantats de col·laborar amb la revista de la nostra ciutat i que, a més, ens consta que la llegeixen molts dels nostres coneguts. Ens fa molta il·lusió veure les nostres receptes publicades.
(+)https://elgustesnostre.blogspot.com.es