Aquesta setmana a Opinió en Jordi Ballesteros ens parla de: “Veure-ho des d’aquí”

0
1039
Sí, tenim un país petit. Ho diem sovint. Ens coneixem tots, diem a vegades. Però que el país sigui petit no vol dir pas que el país sigui homogeni. Ni geogràficament, ni socialment, ni culturalment podem parlar d’una sola mirada, d’una sola manera d’entendre les coses.
En tot el curs del procés sobiranista, que ens va portant cap a una nació plena, cap a una fórmula d’estat, també els plantejaments varien en funció de com i des d’on es posa el focus del debat.
La gent d’Òmnium a Badalona, i al Barcelonès Nord, tenim ganes de posar el focus des del que anomenem primera corona metropolitana: quin paper ha de jugar l’àrea metropolitana en el procés constituient? Així hem subtitulat el III Congrés Qüestions d’Estat que celebrarem al Museu el cap de setmana del 12-13 de març.
No serà un congrés qualsevol, ja ho veureu. Ens hi acompanyaran des de l’Enric Juliana fins a les alcaldesses de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet o el primer tinent d’alcalde de Barcelona, passant pels membres de la mesa de la comissió parlamentària d’estudi del procés constituient, en Lluís Llach, la Gabriela Serra i l’Albano Dante, la directora de l’Ara, Esther Vera i altres convidats.
Des del Barcelonès Nord volem obrir al debat ciutadà el procés de construcció de la República Catalana i reflexionar sobre com eixamplar la majoria social de l’independentisme, com participem la ciutadania en aquest procés i quin paper hi juga l’Àrea Metropolitana”.
A la pàgina web d’Òmnium hi podeu trobar el formulari d’inscripció per si hi voleu assistir, però als socis d’Òmnium el que ens mou, sensatament, és acostar-nos a la gent, escoltar matisos, entendre dubtes i entomar queixes per fer real la voluntat que el país nou que ens proposem sigui un país que parteix d’una anàlisi certa de la realitat. Construir un somni està molt bé, però l’objectiu és construir-lo i que aguanti fort, que sigui compartit i que sigui permeable a les necessitats i voluntats dels qui se’l senten seu.
En parlarem al Museu, doncs. Ho mirarem des d’aquí. Des de Santa Coloma, des de Badalona, des del Cap i Casal, des dels barris, des de les entitats, des de les escoles, transversalment com ho solem fer a Òmnium i amb totes les ganes del món de continuar endavant fent les coses bé.
Comença el compte enrere.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom