Aquesta setmana a Opinió el Toni Flores ens parla de: “A la memòria del president Companys”

0
847

Avui, 15 d’octubre de 2015, commemorem el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys a mans del feixisme europeu. Ell fou l’únic president europeu escollit democràticament que fou executat.
Al nostre país, la commemoració ve acompanyada pel reconeixement d’aquesta data com a “Dia Nacional en memòria de les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista” i a Badalona coincideix amb la creació de la “Comissió de la memòria històrica”, impulsada pel nou govern d’unitat popular, però sustentada en el coneixement i el treball en xarxa de la societat civil i d’un grup de persones expertes. Aquesta comissió cal que doni continuïtat a la tasca començada l’any 1979 pel govern de Màrius Díaz i que no va trobar la continuïtat que hauria estat desitjable en els governs posteriors. Cal recuperar la memòria històrica i revisar, ja transcorreguts 40 anys de la mort del dictador, la presència de l’imaginari franquista a l’espai públic de Badalona. Cal transmetre a les noves generacions el que va suposar la llarga nit del franquisme pels nostres pares i mares, pels nostres avis i àvies, pel nostre país i per la nostra ciutat.

I és que a l’igual que el 14 d’abril de 1931, en què Companys va proclamar l’arribada de la República i el final de la monarquia, ara tenim a les nostres mans l’oportunitat històrica d’alliberar-nos per sempre de la tirania borbònica que patim fa més de 300 anys i del llast del franquisme i els seus hereus. No hi ha marxa enrere en la voluntat del poble català d’esdevenir plenament lliures.

Visca Catalunya! Visca la República! Visca la Llibertat!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom