Acció pictòrica a Badalona per combatre l’estigma de les malalties mentals

Autor

Categories

Compartir

El pati de l’Hospital Municipal de Badalona va acollir dimarts una acció pictòrica participativa sota el títol “I tu… què hi pintes, en la salut mental?”. Amb aquesta activitat, que va conduir l’artista Elisenda Solà, es vol contribuir a canviar la visió, estigmatitzant i generadora de discriminació i exclusió, que encara preval en part de la societat sobre les malalties mentals i les persones que les pateixen. La iniciativa s’anava a celebrar inicialment el 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, però es va haver d’ajornar a causa de la pluja.

 

L’acció, vistosa, senzilla i efímera, serà oberta a usuaris, entitats, professionals i ciutadania en general, i consistia en la creació d’una gran pintura mural en el pati d’entrada al centre hospitalari.

 

A més de commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, amb aquesta intervenció lúdica i participativa Badalona Serveis Assistencials (BSA) vol celebrar la integració a l’organització, aquest 2018, dels serveis municipals d’atenció a la salut mental i les addiccions de la ciutat. L’acció pictòrica es transforma així en una benvinguda simbòlica a la vuitantena de professionals i els sis centres que s’han incorporat enguany a BSA.   

 

Concretament, han passat a formar part de l’organització sanitària municipal els centres de salut mental d’adults Badalona 1 i 2, els centres de salut mental infantil i juvenil Joan Obiols i Creu Verda, el Centre de Dia Bétula i el Centre Delta -al qual està vinculat el Bus Intermunicipal de Metadona-. L’any passat aquests dispositius van atendre 7.268 persones adultes i 1.878 menors de 18 anys. Segons l’Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones patirà algun tipus de trastorn mental al llarg de la seva vida.  La salut mental és una de les 10 àrees definides com a prioritàries pel Pla de salut de Catalunya 2016-2020. Badalona Serveis Assistencials és una organització municipal que presta serveis integrals de salut (atenció primària, especialitzada i sociosanitària) i atenció a la dependència. Amb 16 centres i uns 1.100 professionals, dona cobertura a una població de referència d’unes 429.000 persones del Barcelonès Nord i el Baix Maresme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,380FansAgradda
2,892SeguidorsSeguir
11,549SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir