20 anys del Servei de Cirurgia Cardíaca del Germans Trias

1
3968

El servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Germans Trias celebra aquest mes de novembre el seu vintè aniversari. Durant aquest període l’equip ha realitzat un total de 10.822 operacions, amb una mitjana anual de 550 intervencions quirúrgiques fins al 2015 i, actualment, de 750. El servei, integrat a la Direcció Clínica de l’Institut del Cor, disposa d’un equip consolidat de professionals, amb uns resultats assistencials excel·lents.

“L’obertura del servei va ser conseqüència de la necessitat de donar una atenció més ràpida a la població amb problemes quirúrgics cardíacs, que a principis dels anys 2000 havien d’esperar molt de temps. Des de la seva creació, la missió del servei ha estat la dedicació completa a la seva població de referència, buscant en tot moment compaginar uns alts estàndards de qualitat amb una atenció d’excel·lència, basada en el desenvolupament de tècniques quirúrgiques innovadores, i l’ús de nous dispositius i cirurgies cada cop menys agressives. Els resultats obtinguts en aquests 20 anys avalen la nostra tasca, i ens han col·locat com a referent estatal en la cirurgia cardíaca”, explica Christian Muñoz, cap de Servei de Cirurgia Cardíaca.

L’Hospital Germans Trias és pioner en cirurgies mínimament invasives del cor. L’any 2018 va implantar per primer cop a Catalunya un nou tipus de vàlvula biològica cardíaca per cateterisme (TAVI, per les seves sigles en anglès), un  dispositiu especialment dissenyat per poder intervenir pacients complexos amb una malaltia severa de la vàlvula aòrtica del cor fent l’abordatge a través del lateral esquerre del tòrax i altres accessos com l’arteria subclàvia i la caròtida.

També l’any 2019 van fer un procediment pioner a Catalunya per operar la insuficiència mitral sense cirurgia a cor obert. La operació es va realitzar interposant una sèrie de cordes a la vàlvula mitral, a través de la punta de cor, per reparar així la zona de la vàlvula que produeix el seu mal funcionament, sense necessitat d’aturar el cor.

L’Hospital Germans Trias va ser designat l’any 2015 centre de referència per a la cirurgia cardíaca de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Des d’aquell moment, la cirurgia cardíaca d’ambdós centres funciona com un únic servei amb llista d’espera compartida i moviment dels especialistes entre els dos hospitals. Aquesta decisió, presa en el marc del Pla director de la malaltia cardiovascular, responia a la voluntat de garantir l’accessibilitat i el temps d’atenció dels serveis de cirurgia cardíaca als pacients tributaris d’intervencions de Catalunya.

1 COMENTARI

  1. Fa mes de dos meses qu’espero per una biopsia i el meu marit per problemas de cor .Potser no morirem de covit perque ja la ahorem palmar abans

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom