Pastor accepta vuit mesos de presó per conduir begut

2
888

L’exalcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), ha acceptat vuit mesos de presó i 800 euros de multa per haver-se encarat i haver mossegat els Mossos d’Esquadra que el van arrestar l’abril passat després de sorprendre’l circulant borratxo per la capital catalana en ple confinament. Tal com han confirmat fonts jurídiques, Pastor, que va desaparèixer de la vida pública després de dimitir de tots els seus càrrecs i ser suspès de militància pel PSC, ha pactat una sentència de conformitat amb la Fiscalia per la qual també ha acceptat que se li retiri el permís de conduir durant 16 mesos.

No obstant això, atès que va abonar la responsabilitat civil als Mossos d’Esquadra, el jutge ha acceptat suspendre-li la pena, per la qual cosa no ingressarà a la presó, segons la mateixes fonts.

La causa era oberta al jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona per un delicte contra la seguretat vial, un altre per negar-se a sotmetre’s al test d’alcoholèmia, un d’atemptat contra agents de l’autoritat i dos lleus de lesions per les agressions que va cometre contra els policies que el van detenir, a un dels quals va arribar a mossegar, segons fonts properes al cas. Pastor va ser arrestat en ple estat d’alarma la nit del 21 d’abril del passat any al carrer Consell de Cent, al centre de Barcelona, després que els agents comprovessin que el seu vehicle, en el qual anava sol, circulava fent esses.

Una vegada interceptat, es va negar que li fessin la prova d’alcoholèmia, malgrat que presentava signes evidents de trobar-se sota els símptomes de l’alcohol, i fins i tot es va encarar amb els agents per recordar-los el seu càrrec al capdavant de l’Ajuntament de Badalona.

L’exalcalde va ser posat en llibertat provisional sense mesures cautelars l’endemà de la seva detenció, després de negar-se a declarar davant el jutjat des de la comissaria dels Mossos d’Esquadra dels Corts per videoconferència, una mesura telemàtica excepcional que es va adoptar durant el confinament amb motiu de la pandèmia de covid-19.

2 COMENTARIS

  1. És com si, aquell dia, tota la frustració i impotència de la població confinada s’hagués concentrat en l’Àlex Pastor. Què li rondava pel cap a l’Àlex aquell dia?.

    • Al Sr. Pastor le hicieron hacer cosas de dudosa legalidad: le hicieron decretar el derribo del edificio del Pasaje de La Torre, en el barrio de la salut, porque dijeron los técnicos municipales, que podía derrumbarse, pero fueron los del propio ayuntamiento los que rompieron una pared, para que saliera por todas las televisiones y justificar el derribo. Fue una expropiación sin indemnización y, encima, les harán pagar el derribo a los propietarios. Pero claro, la finca conlindante está recalificada para construir vivienda y este edificio quedaba feo en esa zona tan cercana al Màgic.

      También le hicieron recalificar el laboratorio de la Cros en Sant Roc, para poder construir viviendas. Ese laboratorio lo usa una Fundación de una ex-alcaldesa de cuyo nombre no quiero acordarme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom