Montgat urbanitza l’antiga Illa de la Farggi

0
434

Aquest passat dimecres dia 25 de maig, es va celebrar l’acte de recepció de la urbanització de l’antiga Illa de la Farggi, on s’ha construït un conjunt residencial de 122 habitatges. La intervenció urbanística ha significat la reconversió de l’espai industrial de l’Illa de la Farggi en zona residencial i la creació d’un pulmó de 3.000 m² de zona verda pública repartida en dues zones. Per una banda, una paral·lela a l’autopista C-31, on s’ha creat una zona verda al talús de l’autopista, per l’altra banda, a la cruïlla entre els carrers Pare Claret i la perllongació del carrer Avenir, amb la construcció d’una plaça pública per a ús del conjunt de la població. L’actuació també ha promogut l’ampliació en amplada del carrer Arno Jaguer, la construcció d’una rotonda de circumval·lació al carrer Pare Claret i la construcció de nous col·lectors.

L’acte va tenir lloc a la nova plaça ubicada al passatge Pare Claret, 24, i va comptar amb la participació de l’alcaldessa Mercè Marín, el primer tinent d’alcalde, Andreu Absil, i la regidora de Territori, Mónica Puig.

La construcció de la totalitat del conjunt ha estat possible gràcies a la modificació del Pla General Metropolità que es va aprovar l’any 2017 i ha suposat la reconversió de l’Illa industrial de la Farggi en una zona residencial, transformant aquest espai urbà del barri de les Mallorquines. A més, al conjunt residencial compta amb una bossa de 38 habitatges de protecció oficial, que han estat adjudicats per l’empresa promotora seguint l’ordre de la llista de sol·licitants d’habitatges facilitada pel Departament d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom