L’Open House BCN permetrà visitar 12 edificis de Badalona

0
2955

El 48h Open House BCN, el Festival d’Arquitectura més important de Catalunya que integra Barcelona,
ciutats de l’Àrea Metropolitana i Maresme aquest any, ofereix una programació que va molt més enllà de
les 48 hores. Badalona, com els darrers anys, tindrà un paper destacat.
Malgrat els efectes de la Covid-19, el Festival pot tornar a obrir portes d’edificis i espais sovint inaccessibles
per a la població i, a més, fa una Exposició prèvia i un 48h Open House Worldwide posterior al seu clàssic de
programació: un cap de setmana (enguany 24 i 25 d’octubre) en que es poden visitar espais i edificis de les
ciutats sovint inaccessibles, itineraris i moltes altres activitats lligades a l’arquitectura i el seu valor cultural. Enguany, tota la programació del Festival d’arquitectura 48h Open House BCN gira al voltant de la
temàtica “La ciutat saludable”. De fet, un dels edificis que podran visitar-se serà l’edifici de la Fundació Germina a Badalona, dins d’aquest espai dedicat a la salut.

Altres edificis de Badalona que podran visitar-se (durant el cap de setmana del 24/25 d’octubre) seran:
L’arquitectura del progrés a Badalona
5 edificis i 2 itineraris lliures
La Caci o la Donzella seran alguns dels espais que restaran oberts, entre d’altres

El Cor de Badalona
7 edificis i 2 itineraris lliures
Casa de la Vila
Museu de Badalona
Parc de Ca l’Arnús

Badalona, edificis per a la salut
La definició de salut, a més de l’absència de malalties, és el benestar físic, psicològic, social, espiritual, sexual i mediambiental, incloent-hi els edificis i el seu entorn, que tenen una funció crucial en el benestar de les persones. No només es vetlla per la salut als hospitals i en altres instal·lacions biomèdiques, també ho fan espais de repòs i meditació, com Sant Jeroni de la Murta, o llocs que integren socialment infants i joves en risc d’exclusió social, com la Fundació Germina. I no només les activitats que s’hi fan són saludables, els edificis i el seu entorn també poden ser-ho.

Itinerari lliure: Can Ruti. Ciutat saludable, hospitals.
Can Ruti és el topònim pel qual es coneix tota la carena que separa la part alta de les valls de Canyet i de Pomar, a la Serralada de Marina. El nom deriva de l’antiga masia del segle xvi on la família Urrutia va instal·lar-se després de la guerra del 1714. Per abreujar ho, la gent va començar a dir-ne ca n’Urruti, i poc després can Ruti. Els terrenys de la masia, que l’any 1971 pertanyien a l’Ajuntament, es van cedir, amb certa polèmica, per construir-hi una residència sanitària. L’any 1983, després de més de deu anys en construcció, es va inaugurar l’Hospital Germans Trias i Pujol, que avui dia és un dels grans hospitals terciaris d’alta tecnologia de Catalunya. Actualment, tota la zona de Can Ruti ha esdevingut un campus que acull diverses institucions biomèdiques, com l’Institut Guttmann, l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom