Els actes de Sant Anastasi i del cap de setmana

0
1588
Badalona. Festivitat de Sant Anastasi. Actes organitzats per la Comfraria de Sant Anastasi. Baixada del Sant, ball del baró i corrandes amb el baró de Maldà i berenar amb xocolata i coca de Sant Anastasi. Festes de Maig. Cultura popular. Tradicions

Festivitat de Sant Anastasi

Els actes festius del dia de Sant Anastasi del dissabte 11 de maig començaran ben d’hora.

Matinades. A partir de les 8 del matí els grallers i els diables recorreran els carrers dels barris del Centre i de Dalt de la Vila per anunciar sorollosament l’inici de la festivitat de Sant Anastasi.

Repic de Festa. El repic de les campanes de l’església de Santa Maria, a càrrec dels Campaners de Badalona, anunciaran a partir de les 10 hores la festivitat de Sant Anastasi.

Anada a ofici. La corporació municipal recorrerà els carrers des de la plaça de la Vila fins a la plaça de Barberà acompanyada de balls populars.

Repic de Campanes. A les 10.45 hores el repic de campanes a càrrec dels Campaners de Badalona anunciarà l’ofici de Sant Anastasi. Ofici Solemne. Missa de Sant Josep, del mestre badaloní Salvador Valls i Franch (1882- 1936), interpretada amb orgue i amb la col·laboració de la Coral La Badalonense. Inclou l’ofrena del Ball de l’Àliga.

Tornada d’Ofici. La corporació municipal tornarà, acompanyada dels balls populars, fins a la plaça de la Vila.

Ritual de sortida de la imatge de Sant Anastasi. 18 hores. Església de Santa Maria. Primer Ball de la Bandera de Sant Anastasi, Ball dels Satanasis i Ball del Baró de Maldà. A càrrec de la Confraria de Sant Anastasi.

Passada de Sant Anastasi. 19 hores. Carrer del Temple. Recorregut amb la imatge de Sant Anastasi, acompanyada pels entremesos i la corporació municipal. Recorregut: carrers del Temple, de Via Augusta, de Sant Anastasi, de Francesc Layret, de Sant Miquel, del Canonge Baranera, del Carme, de Francesc Layret i del Temple i plaça de Barberà.

Esclat de festa

Quan el Sant arriba al replà de l’Església de Santa Maria, esclata la festa! Tots els entremesos ballen a la vegada i té lloc l’últim Ball de la Bandera.

Cant dels Goigs, 21 hores. Església de Santa Maria.

L’acte s’acabarà dins de l’església amb el Cant dels Goigs en honor a Sant Anastasi.

Toca Tancar.·Tots els balls que han participat a la Passada, tornen cap a la plaça de la Vila ballant i mostrant el seu costat més esbojarrat, amb una gran festa final de tots els entremesos al bell mig de la plaça.

 

Altres actes festius de la diada de Sant Anastasi

Dinar Popular. A les 14.30 hores a la plaça de la Plana

17 hores. Actuació infantil La Tresca i la Verdesca.

Ballada de Sardanes. A partir de les 18.30 hores a la plaça de la Vila amb la Cobla Marinada i l’organització de Badalona Sardanista.

Ball de Gralles. Acabat el Toca Tancar. Plaça de la Vila.

 

Diumenge 12 de maig

Diada Castellera

Presentació del casteller honorífic i cercavila. 11.15 hores. Carrer del Mar, cantonada amb passeig de la Rambla.

Diada Castellera. 12 hores. Plaça de la Vila. Amb l’actuació dels Castellers de Badalona, la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i els Castellers del Foix Cubelles. A càrrec dels Castellers de Badalona.

Mostra de Dansa

12 de maig. De 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Plaça de la Plana.

Hi participen les següents escoles de dansa de Badalona:

  • 12 hores. Danzalona, Escola de Dansa Marisa Yudes, Estudi de Flamenc i Dansa Lora de Goya, L’Assaig, Moviment-2, MultiStudio Dance i Stil.
  • 18 hores. Atelier des Artistes, Ballet Sílvia Pallisera, Quality Dance Studio, Ritmes, The Lil Fakulty i Tribu Urbana Center.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom