Lluís Marco rebrà avui la Venus d’Honor de la 48a edició de FILMETS al Teatre Zorrilla de Badalona

0
527

L’actor Lluís Marco rebrà avui dilluns 24 d’octubre la Venus d’Honor de la 48a edició de FILMETS Badalona Film Festival. Aquest guardó se li atorga en reconeixement a la seva extensíssima carrera cinematogràfica, així com per la seva faceta de director de doblatge de cinema i pel·lícules de televisió. D’altra banda, Lluís Marco sempre ha donat suport al cinema en format curtmetratge.

Un actor i director de doblatge imprescindible

Lluís Marco Fernández és badaloní. Va néixer en aquesta ciutat el 2 de juny de 1949. És un dels actors més reconeguts de la seva generació. És pare de la també actriu Marta Marco i del jugador de bàsquet Carles Marco.

La seva ha estat una presència habitual, gairebé imprescindible de l’escena cinematogràfica a Catalunya i a l’Estat espanyol. Actor en sèries com ‘Ventdelplà’ o ‘Hospital Central’, entre d’altres, l’han fet popular arreu.

A banda de cinema també és home de teatre. Molt lligat al Teatre Lliure amb obres com ‘Romeo i Julieta’, ‘Soldados de Salamina, ‘Nixon-Frost’ o ‘Quitt’.

Actor i director de doblatge ha posat veu en català i en castellà a actors de la talla de Brendan Gleeson, Ben Kingsley, Harvey Keitel, Colm Meanye, Pete Postletheaite, Geoffrey Rush, Kevin McNally, Michael Rooker o Danny De Vito. Va ser la veu de Bruno Ganz en el seu paper de Hitler a la pel·lícula ‘El Hundimiento’.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom