L’essència de la festa, les entitats treballen per mantenir-la viva

0
545

Les colles de cultura popular de Badalona fa mesos que treballen, amb l’Ajuntament, per tirar endavant la programació de les festes. Part dels actes habituals, i tradicionals, no es podran fer, però d’altres s’han pogut adaptar. La Dramàtica del Círcol, amb la coordinació de Badalona Besties de Foc, han organitzat l’acte “On són els dragolins?”, el dissabte 8 de maig, a les 11:30h, al parc de Can Solei. En aquest acte, els més petits hauran de trobar els dragolins per dins del parc. Aquesta activitat tindrà lloc amb aforament limitat i amb entrada prèvia. A la tarda, d’aquest dissabte 8 de maig, els gegants es passejaran dins del parc de Can Solei, amb un “Va de gegants” especial que servirà per celebrar dos aniversaris. La mateixa nit, del dissabte 8 de maig, el mateix parc acollirà la Nit del Foc. Enguany com a substitut del Correfoc els diables convidaran a veure un seguit de lluïments en format d’espectacle de cada una de les colles de Badalona. El públic podrà gaudir d’unes espectaculars exhibicions de foc, on cada colla presentarà les seves millors gales en dues tandes. L’acte clourà amb una carretillada tradicional. Les colles que participen són Diables de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Bufons del Foc i Bèsties i Diables de la Salut.

11 de maig, festivitat de Sant Anastasi 
Dimarts 11 de maig, festiu a Badalona, s’ha previst que a primera hora del matí se sentiran per la ciutat els grallers de Badalona que sortiran per anunciar la festivitat de Sant Anastasi juntament amb el toc de festa de les campanes de Santa Maria. Un cop tothom estigui ben despert, tocarà anar a ofici a l’església de Santa Maria. A l’Anada a Ofici es representarà la versió infantil dels balls, que es podran veure com llueixen des de la plaça de Barberà. Seguidament, l’Ofici Solemne. En l’ofertori, l’Àliga tornarà a fer el seu ball.  A la tarda, tindrà lloc la Passada de Sant Anastasi, que enguany no es podrà gaudir amb el tradicional recorregut, però amb l’intent de mantenir el ritual, els elements sortiran igualment al carrer. De manera acotada i amb reserva prèvia d’entrada, es podrà veure una representació d’aquesta Processó a la plaça de la Ciutat Romana i a la plaça de Barberà, i finalment també se celebrarà l’últim ball de sant Anastasi i el cant dels goigs a Santa Maria. 

Sis espais repartits per tota la ciutat 

Durant aquestes festes hi haurà sis espais descentralitzats per acollir el conjunt de la programació. La plaça Barberà i Ciutat Romana, a Dalt la Vila, acolliran els actes de la Nit de Sant Anastasi. El port de Badalona serà la seu de la mostra de dansa. D’altra banda, les activitats de cultura popular es concentraran a Can Solei el 8 i 9 de maig, com la festa del Badiu, mentre que Ca l’Arnús i el Parc de l’Escorxador acolliran la resta de la programació artística.

Sardanes per celebrar Sant Anastasi
Cada 11 de maig, la plaça de la Vila acollia una ballada de sardanes que servia per celebrar la festa del copatró de Badalona. Enguany no hi haurà ballada, però si una audició concert de sardanes, a càrrec de la Cobla Marinada. Serà a partir de les 19h a la plaça de la Plana, de la mà de Badalona Sardanista. Les persones interessades a assistir al concert poden fer la reserva prèvia d’entrada al telèfon 93 388 07 11.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom