L’aparador badaloní de Nadal. Idees per a regalar

0
2890

Com cada Nadal, i en aquestes pàgines especials del TOT, hem fet una selecció d’algunes idees per regalar durant aquestes festes. Tots tenen una característica, Badalona. Són regals que trobareu en establiments de la ciutat i poden ser un bon regal per aquest Nadal.

Llibre “Anís del Mono desde 1870

El proper any 2020, l’Anís del Mono fa 150 anys. Per celebrar-ho, s’acaba d’editar el llibre Anís del Mono desde 1870, una obra editada per Osborne, SA, profusament il·lustrada amb fotografies inèdites d’Antonio Guillén, que repassa la història de la marca. El trobareu, entre d’altres llocs, al Museu de Badalona.

Conte badaloní, “L’alfange pirata”

Aquest any l’Associació Medieval Sant Jordi de Badalona ha editat un conte escrit i il·lustrat per la badalonina Roser Vilagran que porta per títol “L’alfange pirata”. L’alfange pirata és un conte que passa a la Badalona del 1565 amb un pirata “malvat” com a protagonista de les històries il·lustrades.

 Reproduccions del nostre dimoni

Cada nit del 10 de maig cremem a la platja el nostre dimoni. Cada any té un disseny diferent, gràcies al Concurs Crema’l tu! A la botiga Ona del carrer Sant Pere us poden fer la reproducció en cartró del dimoni que vulgueu, per exemple de  l’any que vàreu néixer. Aquest segur que és un bon regal per recordar la nostra tradició més singular.

Calendari 2020 amb imatges antigues de Badalona

Com cada any, el Museu edita pels volts de Nadal un calendari de paret amb imatges antigues de la ciutat. Enguany s’ha triat la Torre Vella, a Dalt la Vila, com a portada d’aquest calendari. A cada mes hi trobareu una imatge antiga de Badalona, alguns indrets ja desapareguts avui dia. Trobareu el calendari a la botiga del Museu de Badalona.

La Manola torna a l’ampolla d’Anís del Mono

Per celebrar els 150 anys de l’Anís del Mono, aquest Nadal l’empresa torna a retre homenatge a Ramón Casas plasmant en l’ampolla un dels personatges més icònics del pintor modernista: La Manola, protagonista femenina dels cartells publicitaris d’Anís del Mono de finals del segle XIX. L’edició es limitada.

Samarreta dels gegants Maria i Anastasi

Badalona té molts gegants, però els més antics són la Maria i l’Anastasi, la copatrona i patró de la ciutat. A la botiga Ona, del carrer Sant Pere, podeu trobar aquestes samarretes per a infants amb la imatge dels gegants badalonins. Una bona manera de dur els nostres gegants al cor.

Conte “La missió dels deu ditets”

Aquest any, la podòloga badalonina Roser Sabater Bilbeny  amb  la col·laboració de la il·lustradora, també badalonina, Àgata Gil Capeta, han fet el conte “La missió dels deu ditets”. Es tracta d’un llibre perquè els més petits descobreixin els peus  en la  nostra  cultura de la salut. El trobareu a Saltamartí Llibres.

Cervesa “La Rambla de Badalona”

El 2018, el badaloní Eduard Borràs va crear, amb la seva família, el Beer & Art Project, un projecte que vol apropar la cultura cervesera a l’art. El seu primer pas va ser la creació de la cervesa La Rambla, que al seu etiquetatge fa servir una aquarel·la de l’artista Rafael Pujals, anomenada “La Rambla una tarda d’estiu”.

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom