La unitat docent de la UAB a Can Ruti oferirà el grau d’Infermeria a partir del pròxim curs amb 75 places a preu públic

0
677

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presentat aquest dilluns la nova oferta d’estudis d’Infermeria a Badalona i que, a partir del pròxim curs 2022-2023, oferirà 75 noves places d’accés al grau d’Infermeria a la unitat docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l’Hospital Universitari Germans Trias que, fins ara, només impartia els estudis de Medicina. La consellera Geis ha destacat que “la incorporació de places d’Infermeria a Badalona contribueix a reduir el dèficit de personal i vertebra i enforteix el territori”. La nova oferta d’estudis d’Infermeria a Badalona amb aquestes 75 noves places a preu públic s’emmarca dins de l’ampliació a tot Catalunya de les places del grau d’Infermeria amb la que el Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia.

L’increment de places en els estudis d’Infermeria respon a diversos factors que l’emergència sanitària provocada per la COVID19 ha evidenciat encara més els darrers dos anys. Catalunya pateix un dèficit estructural de personal infermer que feia necessari ampliar el nombre de places públiques en les universitats catalanes.

Per la seva part, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha assegurat que “des del govern municipal apostem per enfortir el vincle de la nostra ciutat amb el món universitari i el de la salut i per això volem acollir més institucions acadèmiques de prestigi que ajudin a crear sinèrgies amb els actuals pols de desenvolupament del municipi”. En aquest sentit, Guijarro ha mostrat “l’ambició de consolidar el HUB biomèdic de Can Ruti i refermar-lo com un referent en la investigació, en la sanitat, en la biomedicina, en la biologia i en la innovació en l’àmbit internacional”.  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom