La temporada de platges comença pendents de l’estat de l’aigua

0
496

La calor ja apreta des de fa dies i a la platja la imatge ja és del tot estiuenca. El passat dissabte, 5 de juny, començava la temporada oficial de bany, que s’allargarà fins al 19 de setembre. Un any més, la temporada comença amb la mirada posada amb l’estat de l’aigua. De fet, part del passat cap de setmana, l’aigua estava bruta i molts banyistes han alertat que aquest hivern el litoral badaloní ha presentat una mala imatge, amb molts dies amb sòlids flotants. La solució per acabar amb aquest problema no és fàcil, tal com han reconegut moltes vegades les diferents administracions i els darrers governs de Badalona. Part d’aquesta brutícia arriba a les platges de la ciutat de poblacions veïnes i l’acció per millorar la situació ha de comptar amb la unió de diverses administracions. Diverses entitats, com Badalona pel Clima, han publicat vídeos amb l’estat del fons marí de la ciutat, amb un estat lamentable de deixalles i pescadors badalonins, com Ramon Costa, fa anys que denuncien que el nostre mar està “malalt” i contaminat.

Instal·len unes pintes als sobreeixidors per evitar els sòlids flotants al mar
Una de les accions per fer minvar els sòlids flotants s’ha presentat coincidint amb l’inici de la temporada de bany. L’Ajuntament ha instal·lat una mena de pintes interceptores de sòlids que s’han col·locat a tots els sobreeixidors de la ciutat amb la finalitat d’evitar l’abocament d’escombraries, plàstic i tovalloletes higièniques al mar. Es tracta d’estructures metàl·liques ancorades en el sòl, en el tram final del sobreeixidor, amb forma de pinta o raspall, on queden retingudes les restes sòlides arrossegades mentre deixen passar l’aigua quan es produeix un episodi de pluja important i els col·lectors no poden recollir tot el volum d’aigua que, en condicions habituals, porten a la depuradora. Un cop s’acaba la tempesta es netegen les pintes, recollint les escombraries que hi han retingudes i evitant que acabin surant al mar. El govern local reconeix que les pintes no acabaran amb els sòlids, però si faran reduir les deixalles dins del mar. 

La temporada comença amb els serveis habituals a l’aigua i la sorra

Des de dissabte, els socorristes ja treballen a les diferents platges de Badalona, també a la platja de la Marina, al sud del Port. Seguint la línia de l’any passat, s’ha reforçat els serveis de neteja amb una brigada integrada per 9 operaris que fan una neteja extra de la zona de primera línia de mar en horari de 10 a 17 hores, cada dia en la temporada de més afluència, entre l’1 de juliol i el 13 de setembre, segons ha informat aquest dissabte l’Ajuntament de Badalona. D’altra banda, l’Ajuntament disposa, com cada any, una embarcació tipus Marnet (o pelicà) per a la recollida de sòlids flotants al mar que treballa de forma diària, durant la temporada de bany, de les 10 a les 19 hores. D’altra banda, el servei d’acompanyament a l’aigua, per a persones amb diversitat funcional, s’ha situat a la platja del Pont del Petroli.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom