La iniciativa solidària Teaming de BSA se’n va cap a Aspanin

Autor

Categories

Compartir

El projecte de l’entitat Aspanin per a la creació d’un centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual envellides ha estat escollit per beneficiar-se dels fons aportats durant els anys 2018 i 2019 per professionals de Badalona Serveis Assistencials (BSA) en el marc de la iniciativa solidària Teaming. Segons destaca Aspanin, les persones amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada tenen una esperança de vida 10 anys inferior a la mitjana de la població en general i pateixen envelliment prematur. Amb el projecte de centre de dia, l’entitat badalonina pretén cobrir necessitats específiques de persones amb discapacitat intel·lectual que, arran de fer-se grans, es trobin en situació de vulnerabilitat. El projecte vol oferir a aquestes persones “un espai on puguin realitzar activitats per millorar la seva qualitat de vida i garantir la seva activitat social, per tal de poder donar resposta a l’aïllament social que pateixen”. El centre de dia, que estarà ubicat a les instal·lacions del club de lleure d’Aspanin (en el número 13 del carrer Sant Isidre de Badalona) i que l’entitat preveu que pugui obrir les seves portes en un any aproximadament, tindrà capacitat per a unes 15 persones. Funcionarà de dilluns a divendres i oferirà als usuaris, majors de 60 anys, diverses activitats, com per exemple sessions de gimnàstica passiva i d’estimulació sensorial, caminades adaptades, tallers d’alimentació saludable, de memòria i de noves tecnologies i grups de conversa. Tres projectes solidaris han concorregut a la setena convocatòria Teaming a BSA. La proposta d’Aspanin ha estat escollida mitjançant una votació oberta a tots els professionals de l’organització que participen en la iniciativa Teaming, que consisteix a descomptar mensualment un euro de la nòmina dels treballadors que ho desitgen per tal de destinar-lo a un projecte solidari. Actualment hi col·laboren uns 160 professionals.

Des de 2007

Un grup de treballadors va engegar el Teaming a l’organització l’any 2007 arran de la celebració de la I Jornada de Responsabilitat Social Corporativa de BSA, en la qual va participar Jil van Eyle, creador d’aquesta iniciativa solidària basada en les microdonacions. De 2008 a 2013 els diners recollits van beneficiar iniciatives desenvolupades a l’Índia per la Fundació Laia Mendoza i per Laia Foundation-Vedanthangal Sangam. Entre altres accions, es va dur a terme un projecte per fomentar la supervivència infantil i es va rehabilitar una escola bressol. En el període 2014-2015 la quantitat aportada pels treballadors de BSA es va destinar al projecte Investigació biomèdica en una malaltia minoritària: la síndrome de Defectes Congènits de la Glicosilació (CDG), de l’Associació Espanyola de la Síndrome CDG. Finalment, el projecte Casal Obert Infantil de Llefià de l’ONG Casal dels Infants, una iniciativa per donar suport a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys en risc d’exclusió social, va rebre les aportacions recollides durant 2016 i 2017.

 Sobre Aspanin

Aspanin és una entitat sense ànim de lucre a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies fundada l’any 1966 a Badalona. Actualment tutela 96 persones, ofereix suport a l’autonomia a la pròpia llar, disposa d’una llar residència i un club de lleure i facilita assessorament social, psicològic i jurídic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,391FansAgradda
2,905SeguidorsSeguir
11,553SeguidorsSeguir

Autor

Compartir