En Comú Podem defensa els drets dels monitors de les instal·lacions esportives municipals

1
595

La presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, ha enviat una carta a l’alcalde i primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Juan Fernández, amb una bateria de preguntes i peticions perquè l’ajuntament garanteixi els drets laborals dels monitors i monitores, mantenint les seves condicions intactes, i per tant, obligui a l’empresa a complir amb les condicions del contracte.

En un comunicat d’En Comú Podem han informat que l’ajuntament de Badalona té, des de fa anys, un contracte externalitat amb una empresa pel servei de monitoratge d’activitats esportives municipals, on hi treballen 18 persones. El passat 1 d’octubre va canviar l’empresa adjudicatària, duent a terme una subrogació del personal, amb la qual han empitjorat la seva situació laboral i, a més, han estat víctimes d’un ERTO mal gestionat per part de l’empresa, que els ha suposat una reducció del seu sou, així com la posterior denegació de l’ERTO per part del SEPE. Pel que fa a l’acció del govern municipal del Partit Popular, En Comú Podem denuncia que no ha garantit la correcta subrogació del personal, ja que l’ajuntament és el responsable del contracte. A més, li retreu que no han fet cap esforç per intentar mantenir les activitats d’aquest servei quan el PROCICAT permetia fer-les amb un aforament del 30% i adaptant-ho en espais lliures. En ves d’això, el govern ha decidit suspendre el servei i deixar en ERTO al personal, empitjorant encara més la seva situació. Aquestes restriccions degut a la Covid-19, s’allarguen fins el 24 de gener, per la qual cosa En Comú Podem insisteix que el servei es pot obrir el proper dilluns, o bé, garantir el pagament del personal amb el 100% del seu sou, la qual cosa encara no han fet.

D’altra banda, En Comú Podem denuncia que l’Ajuntament ha de prendre mesures davant l’ERTO mal fet per part de l’empresa per a les persones que treballen a la piscina municipal Mireia Belmonte. El servei està tancat per una reparació però, en canvi, l’ERTO actualment estava tramitat com a Covid-19 i, a més, el SEPE els ha denegat recentment l’expedient per manca d’informació sobre la subrogació. Així doncs, exigeixen al govern de Badalona posar totes les facilitats perquè les persones treballadores no es trobin sense cobrar ni el sou sencer ni la prestació d’atur.


Segons Llauradó, “exigim que el govern vetlli pel compliment de les condicions del contracte, i s’asseguri que el personal té garantits els seus drets. A més, en situació de pandèmia hauria de fer tot el possible per mantenir els sous de les persones que treballen per l’ajuntament, en ves de regatejar per un servei que ja està contractat i pressupostat”.


1 COMENTARI

  1. Per que lo de remunicipaltzar el servei de monitoratge , tal i com estava al programa de govern del que pertanyiau , res de res no?

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom