Els Oques Grasses plat fort de la Festa Major d’Agost

0
2167

Un estiu més, i enmig del mes d’agost arriba la Festa Major d’estiu o la “festa petita” de Badalona. Enguany serà els dies 13,14 i 15 d’agost. Les actuacions musicals i la cultura tradicional i popular tornaran a ser els eixos centrals del programa d’activitats, que comptarà un estiu més amb el tradicional Ball de Festa Major a la Rambla, el Castell de Focs a la platja dels Pescadors, la Tanda de Lluïment i la ballada de gegants, entre d’altres. Enguany, el gran concert de la Festa Major anirà a càrrec dels Oques Grasses, el dimarts 13 d’agost a la Rambla. 

L’obertura de la Festa Major, dimarts 13 d’agost 

Enguany, la festa arrencarà el dimarts 13 d’agost amb una doble proposta musical. A partir de les 21:30h actuaran els Bossonaya, una formació de nou joves músics que fan un directe festiu de versions de rumba, reggae i ska que està causant sensació arreu on actuen. Més tard arribarà el plat fort de la Festa Major amb l’actuació del grup del moment del panorama musical català; els Oques Grasses. Es tracta d’una banda osonenca amb un gran èxit en l’àmbit nacional. Tenen un estil musical variat, que s’enquadra especialment en el reggae-pop. Presentaran a Badalona el seu nou disc Fans del Sol. El concert tindrà lloc a la Rambla. 

La vigilia del dia de Santa Maria, dimecres 14 d’agost 

El dimecres 14 d’agost, a partir de les 19:30h, tindrà lloc el pregó de la Festa Major d’Agost, a la plaça de la Vila. Un cop pronunciat el pregó s’encendrà una gran traca de 500 metres que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi i unirà la plaça de la Constitució –antiga plaça de la Vila- amb l’actual plaça de la Vila. La traca acaba amb l’espetec de dotze potents salves de morteret. Un cop l’espetec hagi anunciat la Festa Major d’Agost serà el torn de la Tanda de Lluïment. Hi participaran el ball de bastons,  ball de diables, diables, castellers, el drac Dom Fumera de Pavillard, els dragolins Pomada, Xarop i Xeringueta, els gegants Jeroni, Badamar, Dimonieta, Follet, i els trabucaires. Un cop s’acabi la Cercavila començarà la Cercavila, amb diferents entremesos, que aniran de la plaça de la Vila fins a la Rambla, on faran un lluïment. La Cercavila passarà pels carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i acabarà a la Rambla.

A les 22h, el Castell de focs

No poden faltar a cap Festa Major, i a Badalona, tampoc. El dimecres 14 d’agost, a les 22h, s’encendrà la Rambla amb el Castell de Focs de Festa Major. A diferència de la Cremada del Dimoni no hi haurà música, sinó simplement focs i espetecs. Un cop s’acabi el Castell de Focs començarà el Ball de Festa Major. Enguany serà l’Orquestra Excellence qui portarà tota la música a la Rambla. L’orquestra ens animarà a ballar tots els estils i ritmes musicals, des del tradicional vals o pasdoble, les salses i els mambos fins al txa-txa-txa, el swing o el rock’n’roll. La festa de dimecres s’acabarà amb una sessió de música amb un discjòquei, fins ben entrada la nit. 

Dijous 15 d’agost, el dia gran de la Festa Major

El dia 15 d’agost, dia de la copatrona de Badalona, Santa Maria, la festa començarà ben d’hora, a les 8h, amb les Matinades pels carrers del Centre. A les 11:30h, a l’església de Santa Maria, començarà l’anada a Ofici. Els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors a la patrona de la ciutat en nom de tots els badalonins i les badalonines, a les portes de l’església. A les 12h, començarà l’Ofici. Un cop s’acabi, a la plaça de Barberà hi haurà una Ballada de gegants, a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona i la Tornada d’Ofici, amb una Cercavila que arribarà a la plaça de la Vila, on els gegants hi ballaran. Cap a les 14:30h, començarà un dinar popular de festa a la Rambla. Les places són limitades i cal contactar amb la Comissió de Festes a [email protected]. A les 18h, i també a la Rambla, actuarà la companyia d’animació infantil “Pentina el gat”. Una hora més tard, a les 19h, hi haurà la tradicional Ballada de sardanes, davant de Roca i Pi, amb la Cobla Premià. Per acabar la festa, a les 22h, hi haurà el tancament amb el tradicional “Bany de bèsties”, a la platja dels Pescadors. Les bèsties i els diables es desperten, acalorats, la nit de 15 d’agost i fan de les seves! Acabaran a l’aigua ben refrescats. Foc i bany, dues activitats ben badalonines. El recorregut començarà al passeig Marítim, passarà per la platja dels Pescadors (a l’alçada del carrer del Mar) i acabarà a la platja del Pont d’en Botifarreta. Hi participarà el ball de diables, els diables, La Trempada i el drac de Can Sofre.A càrrec de Badalona Bèsties de Foc.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom