Els Mossos investiguen vuit agressions sexuals a Badalona en els últims 11 mesos

0
1347

Els Mossos d’Esquadra investiguen vuit casos de violències sexuals entre menors amb participació de més d’un autor que han tingut lloc a Badalona des del mes de juliol de l’any passat. Totes aquestes agressions han estat protagonitzades per menors i consta que alguns dels violadors són reincidents. El Màgic Badalona ha estat el lloc on s’han concentrat més casos, fins a tres, i la resta han passat al carrer i en un institut. L’Ajuntament de Badalona ha fet un ple extraordinari per condemnar els fets i per anunciar que el consistori es presentarà com a acusació popular.

Mesures preventives per treballar sobre aquest fenomen

Des de la comissaria de Badalona s’han realitzat una cinquantena de xerrades preventives sobre violències sexuals en centres educatius a 1.380 alumnes d’edats compreses entre 12 i 18 anys. Aquestes accions es mantindran durant el curs vinent ja que l’actual està a punt de finalitzar.

Des de la detecció del primer cas, el juny de l’any passat, s’han dut a terme i es continuen implementant diferents accions de prevenció tenint en compte els factors de risc, variables individuals i comunes dels casos investigats.

Pel que fa al centre comercial on succeeixen tres fets, s’han intensificat els patrullatges a peus de paisà i uniformats i en punts estàtics. S’ha millorat la interlocució i coordinació amb la seguretat privada per detectar mancances i debilitats de seguretat que poden propiciar oportunitats o espais no segurs que els autors aprofiten.

Des de la implementació d’aquestes mesures i fins a la data d’avui no s’ha produït cap nova agressió sexual en aquest entorn.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom