El doctor Mitjà treballa per oferir resultats preliminars de l’estudi sobre la Covid-19 el més aviat possible

0
810

Davant el gran interès suscitat en l’opinió pública i mitjans de comunicació per l’assaig clínic dirigit a identificar el tractament preventiu per reduir la transmissió i la incidència de la COVID-19, des de la Fundació de Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, presidida pel doctor Bonaventura Clotet, l’equip dirigit pel doctor Oriol Mitjà ha emès aquest dimarts un comunicat on aclareix una sèrie de punts sobre aquest estudi. 

Des de la muntanya de Can Rut s’ha explicat que l’assaig clínic treballa sota la hipòtesi de partida que, gràcies al tractament amb el fàrmac hidroxicloroquina a contactes propers a un cas positiu per coronavirus, es pot reduir el nombre d’aquests contactes que desenvoluparan la infecció. La hidroxicloroquina és un fàrmac segur, ja comercialitzat, i el seu ús en aquest estudi es fa amb dosis contrastades i amb totes les garanties per a la salut dels participants. L’estudi està fet en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Salut, el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) i l’Hospital Germans Trias i Pujol. Té, a més, l’aprovació de la Agencia Española del Medicamento i de l’Organització Mundial de la Salut. 

Pel que fa a l’evolució de l’estudi, s’explica que un equip de més de 150 científics, investigadors, personal sanitari i col·laboradors està actualment treballant amb resultats preliminars. Aquest és un procés exhaustiu de recollida i anàlisi de dades al qual estem dedicant tots els nostres coneixements i esforços. Som conscients de l’interès i les expectatives generades per aquest estudi i donarem a conèixer els avenços tan bon punt estiguin disponibles. El doctor Mitjà ha fet una crida a la població a que visiti el web estudicovid19.org per participar-hi. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom