El carrer més estret de Badalona, el carrer Vilamajor

0
3825

El carrer de Vilamajor, a tocar de la plaça Constitució, té el títol del carrer més estret de Badalona. Hi ha carrers més estrets, per exemple al barri de la Salut, però tenen la denominació de Passatge, i no pas carrer. De fet, aquest carreró de Dalt de la Vila té el privilegi d’haver aguantat gairebé intacte, pel que fa als metres, al llarg dels segles. El nom de l’actual carrer ja el trobem documentat fa gairebé 200 anys, el 1821. Actualment, al carrer hi viuen una quinzena de persones, tot i que durant els darrers anys s’han remodelat diverses cases, continua conservant aquella imatge de carrer tranquil de poble.

D’on ve el nom de carrer Vilamajor?

Segurament el nom de carrer Vilamajor correspon al cognom d’algú que hi tenia casa, ja que quan apareix en els padrons d’habitants on en les relacions de carrers més antigues ho fa amb el nom “d’en Vilamajor”, segons recull el llibre “Tots els carrers de Badalona”, editat pel Museu de la ciutat. Durant anys devia ser un pas entre cases on, a poc a poc, van començar a edificar-se alguns habitatges. Com a curiositat, a la cantonada del carrer Vilamajor amb el carrer de Dalt trobem una urna amb la imatge de Sant Miquel dels Sants.

Altres carrers estrets de Badalona

A part del carrer Vilamajor, hi ha d’altres carrers molt estrets a la ciutat. Al mateix Dalt de la Vila trobem el carrer Sant Antoni de Pàdua, un carreró que també surt de la plaça Constitució i que no té sortida o bé un tram del carrer de l’Oli. Al Centre de Badalona, un dels carrers més estrets és el tram del carrer Banyoles, que toca amb el carrer Sant Pere.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom