Dolors Sabater, veïna del barri del Manresà, escollida alcaldessa de Badalona

Autor

Categories

Compartir

L’expectació era màxima, dissabte al matí, a dins i fora de la Casa de la Vila. El ple d’investidura estava convocat a les dotze del migdia, però des de les vuit ja hi havia persones concentrades a fora la plaça. Cap a les deu, van començar a arribar els regidors i la plaça començava a bullir, amb defensors i detractors del nou govern d’esquerres. El moment més sorollós, tant a favor com en contra, va ser l’entrada de l’alcaldessa Dolors Sabater, i de l’alcalde sortint, Xavier Garcia Albiol. Tot i alguns moments de tensió,empentes o crits, les concentracions no van anar més enllà. A dins, a les dotze en punt, començava el ple d’investidura, el desè des de la tornada de la democràcia a Badalona. A fora, els concentrats escoltaven tot el que passava a dins de la petita sala de plens, a través d’uns altaveus. Depenent de qui parlava s’escoltaven aplaudiments o xiulets. Els concentrats a favor de Xavier Garcia Albiol es van repartir per la plaça, però sobretot van ocupar la part que tocava a l’edifici de l’antic Banc Central. Les banderes també es feien veure, estelades, espanyoles, republicanes, una grega…a dins, tot a punt per començar. Minuts abans de l’inici del ple, Xavier Garcia Albiol va sortir, en dues ocasions, a saludar des del balcó de l’Ajuntament. Les xiulades i aplaudiments van pujar d’intensitat.

El ple d’investidura es desenvolupa amb emoció i nerviosisme

Un cop constituïda la mesa d’edat i de les votacions dels 27 regidors, Dolors Sabater va ser proclamada alcaldessa de Badalona amb els vots favorables de 15 regidors. Aquesta votació deixava Xavier García Albiol a l’oposició.D’aquesta manera, Sabater es converteix en la segona dona a accedir a l’alcaldia després de la socialista Maite Arqué, que ho va ser entre el 1999 i el 2008.
Els 5 regidors de Guanyem, els 4 del PSC, els 3 d’ERC, els 2 d’ICV-EUiA i el de Convergència van sumar per aconseguir la majoria absoluta necessària en primera ronda i deixar a l’oposició el popular Xavier García Albiol, que va encapçalar la llista més votada a Badalona amb 10 regidors. El ple de l’Ajuntament de Badalona el completen un regidor d’Unió Democrática de Catalunya, que es va abstenir, i un de Ciutadans, Miguel López González, que es va votar a si mateix. El primer que va fer l’exalcalde popular García Albiol va ser felicitar Sabater, fins i tot abans que aquesta recollís la vara d’alcaldessa. Pel que fa als discursos, Albiol, president del grup municipal del PP, va assegurar que aquest és un govern legal però sense legitimitat per governar. El popular va insistir que els regidors populars poden aixecar el cap ben alt perquè van tenir el suport de 30.000 veïns el 24 de maig i que farà una oposició contundent. Albiol va acusar el PSC de ser els corresponsables que governi a Badalona un partit a favor de la república catalana. Des de Guanyem Badalona, el número 2, José Téllez, va instar les entitats de la ciutat a seguir participant en la vida política perquè segons va dir, el poder està en el poble i no a la Casa de la Vila. Des del PSC, Àlex Pastor, portaveu del grup, va explicar el seu vot a favor era per responsabilitat institucional i va recordar que els dos bàndols que s’enfrontaven a la plaça de la Vila comparteixen les mateixes necessitats que són sortir de la crisi econòmica. Esquerra Republicana i Iniciativa Esquerra Unida, socis del nou govern, han posat èmfasi en obrir la casa de la Vila al poble i en posar fi a les divisions territorials de Badalona. Per la seva part, des de CIU, Ferran Falcó va dir que el triomf de Sabater és una lliçó al PP espanyol i va reconèixer afinititats en la forma de fer de Sabater. El regidor de Ciutadans, Juan Miguel López, va demanar que el nou govern treballi per l’ocupació i contra la corrupció.

Prioritat absoluta per combatre l’emergència social en el primer discurs de Sabater

Durant el primer discurs com alcaldessa, Dolors Sabater va posar de relleu que “des d’ara mateix la prioritat absoluta és un pla d’emergència social, dotat d’una partida pressupostària per a ajudes socials que permeti garantir els serveis bàsics de totes les famílies que es troben en situació de vulneralitat. Començarem a combatre els desnonaments des de les institucions amb actuacions d’ofici municipal previ a les ordres judicials i eliminarem de forma immediata el copagament del servei de teleassistència. També garantirem el servei de menjador als casals d’aquest estiu per als infants de famílies en situació vulnerable, entre d’altres mesures urgents”, va afegir.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,605FansAgradda
2,988SeguidorsSeguir
11,659SeguidorsSeguir

Autor

Compartir